Τη βούληση του δήμου για τη δημιουργία του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον ιστορικό χώρο όπου αυτό βρισκόταν πριν γκρεμιστεί, αλλά και τις απαραίτητες πέντε προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη προστασία της πόλης, υπογράμμισε ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος Άρης Βασιλόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε η ανάπλαση που θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής διαθέτοντας 800.000 ευρώ, με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αρμοδιότητα για το γήπεδο της ΑΕΚ δεν είναι του δήμου αλλά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Εάν με ρωτάτε σε ποιο στάδιο βρίσκεται, θα σας πω αυτό που όλοι γνωρίζουν. Ότι, δηλαδή, η ”δικέφαλος” έχει καταθέσει τον φάκελο προκειμένου να λάβει αδειοδότηση» είπε ο Άρης Βασιλόπουλος.

«Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει σαφείς θέσεις υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στον χώρο όπου ιστορικά βρισκόταν το γήπεδο της ΑΕΚ και την ίδια στιγμή, προκειμένου να γίνει αυτό για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία της πόλης, έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις και το έχουμε κάνει με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, παρόλο που έχουμε συκοφαντηθεί και συνεχίζουμε να συκοφαντούμαστε γύρω από αυτές τις θέσεις. Ο δήμος, λοιπόν, τι λέει; Λέει ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει στον χώρο όπου ιστορικά βρισκόταν και από εκεί και πέρα η πρώτη διαφωνία που είχαμε ήταν η εξής: εμείς δεν θέλαμε να αφαιρεθεί τμήμα δασικής έκτασης για τη δημιουργία του νέου γηπέδου, γι’ αυτό κιόλας προσφύγαμε στο ΣτΕ» τόνισε.

«Από εκεί και πέρα ζητάμε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Πρώτον, ζητήσαμε το νέο σχέδιο του γηπέδου να μειωθεί σε ύψος, προκειμένου να γειτνιάσει ομαλά με το άλσος και τον προσφυγικό συνοικισμό που συνορεύει το οικόπεδο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Και άρα ζητήσαμε από εκεί που τα διπλανά σπίτια είναι 11 μέτρα ύψος και το προηγούμενο γήπεδο είχε ύψος γύρω στα 14 με 15 μέτρα, να ληφθεί υπ’ όψιν αυτό, γιατί καταλαβαίνετε πως αλλοιώνεται και η φυσιογνωμία και η γειτνίαση με τον προσφυγικό συνοικισμό. Άρα, το πρώτο ήταν το θέμα του ύψους. Το δεύτερον είναι να υπάρξουν αυστηρά μέτρα πυροπροστασίας για το γειτνιάζον άλσος. Το τρίτο είναι να υπάρξουν κυκλοφοριακά μέτρα, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για την ίδια την ομαλή λειτουργία της πόλης, γιατί καταλαβαίνετε και το έχουμε στην πόλη, πως κάθε φορά που υπήρχε λειτουργία του γηπέδου σε αγώνα, υπήρχε μία μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τέταρτο, που είναι πάρα πολύ σοβαρό, είναι οι χώροι στάθμευσης. Κοιτάξτε, εδώ έχουμε μία κατά παρέκκλιση της γενικής ισχύουσας νομοθεσίας. Το νέο γήπεδο προβλέπει μόνο 180 θέσεις στάθμευσης, ενώ με βάση τη γενική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3.000 θέσεις. Άρα, ζητάμε επαρκείς θέσεις στάθμευσης, προκειμένου όλος αυτός ο κόσμος που θα φιλοξενείται στο γήπεδο να μπορεί να παρκάρει με μία τάξη τα αυτοκίνητά του μέσα στην πόλη και όχι άναρχα, όπως και γινόταν και θα γίνεται. Άρα, το τέταρτο σημείο μας ήταν αυτό» πρόσθεσε.

«Πέμπτο και πολύ σοβαρό είναι η ίδια η ερασιτεχνική ΑΕΚ. Παρόλο που το προηγούμενο ήταν στάδιο, στο νέο γήπεδο προβλέπεται να στεγαστεί μόνο η ποδοσφαιρική ομάδα. Και αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες παιδιά της πόλης, τα οποία παλιότερα πήγαιναν και ήταν αιμοδότες της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, πλέον δεν θα μπορούν να αθληθούν και γι’ αυτό ζητάμε να ληφθεί πρόνοια για τη στέγαση των τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Αυτά είναι που ζητάμε και από εκεί και πέρα έχουμε καταθέσει ένα επίσημο αίτημα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το άλσος να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου, προκειμένου ο δήμος που είναι αυτός που το συντηρεί και το φροντίζει να είναι αυτός που μπορεί να έχει και την ιδιοκτησία του και άρα με έναν τρόπο να μπορέσουμε να το προστατεύσουμε από μελλοντικές επεμβάσεις» κατέληξε ο κ. Βασιλόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης