Το εγκώμιο του Μανόλο Χιμένεθ έπλεξε εφημερίδα της πατρίδας του με αφορμή τα επιτεύγματά του στην ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα η ισπανική «AS» εξύμνησε την πορεία του Ανδαλουσιανού στη δεύτερη θητεία του στην «Ένωση», κάνοντας εκτενές αφιέρωμα στην ηλεκτρονική της έκδοση, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «…ανέλαβε μια ομάδα σε κακή κατάσταση, εκτός Ευρώπης και με πολλούς εσωτερικούς τριγμούς και έφτασε στο σημείο να έχει προβάδισμα για το Champions League».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«O Ισπανός προπονητής ήρθε στον σύλλογο τον Ιανουάριο, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ομάδας του στο Europa League και τώρα στοχεύει στο να προκριθεί στο Champions League. Οδηγεί την κούρσα των πλέι οφ μετά την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ πήγε στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο, κανένας στον ελληνικό σύλλογο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή τη στιγμή θα έδινε τη μάχη του για να προκριθεί στο Champions League. Πήγε σε μια ομάδα ευρισκόμενη σε κακή κατάσταση, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και με πολλούς εσωτερικούς τριγμούς. Σχεδόν πέντε μήνες αργότερα, έχει ήδη προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου (μίνιμουμ στο Europa League) και συμμετέχει στα πλέι οφ που μπορούν να την οδηγήσουν στο Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλέι οφ ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Νίκησε μέσα στην δύσκολη έδρα του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη (0-1), με γκολ του Ντίντακ Βιλά, του μοναδικού Ισπανού ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται αυτή την σεζόν στον αθηναϊκό σύλλογο. Αυτή η νίκη, μαζί με την ισοπαλία μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου, κάνει την ομάδα του Χιμένεθ να προηγείται στη βαθμολογία των πλέι οφ με τρεις βαθμούς.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Τα πλέι οφ έχουν ένα σύστημα διεξαγωγής “όλοι εναντίον όλων δύο φορές” (συμμετέχουν οι ομάδες από την δεύτερη μέχρι την πέμπτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΑΕΚ) και τελειώνει στις 31 Μαΐου, οπότε θα μάθουμε ποια ομάδα θα συνοδεύσει τον Ολυμπιακό στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ακόμα κι αν δεν προκριθεί τελικά στο Champions League, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει διαπρέψει ξανά με την ΑΕΚ. Όπως το 2010, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Αυτή την σεζόν έχασε ήδη το Κύπελλο (ηττήθηκε με 2-1 στον τελικό από τον ΠΑΟΚ), αλλά μπορεί να προκριθεί στο Champions League. Προς το παρόν, την Τετάρτη υποδέχεται τον Πανιώνιο. Μια νέα νίκη θα φέρει την ΑΕΚ κοντά στον μεγάλο της στόχο, αν και θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης