Ο Γκουστάβο Πογέτ εμφανίστηκε χαρούμενος μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 1-0. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του και τόνισε ότι η Ένωση είναι η μοναδική ομάδα που δεν δέχεται γκολ, αλλά και νικάει τους «ερυθρόλευκους».

«Πρώτα απ’ όλα όλη η οικογένεια της ΑΕΚ απόψε είναι χαρούμενη. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι πήραν μέρος στο παιχνίδι, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές. Ο βαθμολογικός πίνακας δεν λέει ποτέ ψέματα και ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και είναι πολύ δύσκολο να τον νικήσει κάποιος. Και γι’ αυτό θέλω να πω πως είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και αυτό που κατάφεραν σήμερα είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον. Δεν είμαι προπονητής που βασίζεται στη στατιστική αλλά όταν βλέπουμε μια σειρά παιχνιδιών μπορείς να πάρει σημαντικές πληροφορίες. Είδατε ότι στο γήπεδο συνέβησαν πολλά πράγματα, είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε η μοναδική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν δέχεται γκολ από τον Ολυμπιακό. Και να πούμε ότι μαζί με την Μπάγερν και την Άρσεναλ είμαστε η μοναδική ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό. Θα έχω μια καταπληκτική νύχτα απόψε», είπε ο Πογέτ και αφού ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, είπε: «Με απασχολεί το πόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν η νίκη αυτή δώσει ώθηση στους παίκτες του, σημείωσε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η νίκη αυτή θα βοηθήσει. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πειστούν οι παίκτες από τις νίκες και ειδικά με νίκες όπως η αποψινή».

Ρωτήθηκε για την επίσημη θέση του Ολυμπιακού μετά από το τέλος του ματς και σημείωσε: «Εγώ δεν κάνω ποτέ τον διαιτητή στις προπονήσεις μου. Αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει. Οπότε δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο. Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις όλων, μερικές φορές μπορείς να τις υποστηρίξεις κάποιες άλλες φορές όχι κι εγώ δεν θέλω να μπω στην διαδικασία».

Σχετικά με το πως διαχειρίστηκε την ήττα από τον Ατρόμητο, είπε: «Το κλειδί ήταν να μην μας πιάσει πανικός επειδή χάσαμε. Ξέραμε ότι δεν παίξαμε καλά, ο Ατρόμητος είναι έξυπνη ομάδα. Μάθαμε πολλά για τον μέλλον σε περίπτωση που κληρωθούμε με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν είχαμε ματς μεσοβδόμαδα και μπορέσαμε να δουλέψουμε καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θα ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ και του χρόνου, απάντησε: «Θα το επαναλάβω αυτό που είπα ότι με νοιάζει το πόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός το είπα για τον εξής λόγο. Σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού μου έδειξαν γιατί είναι πρωτοπόροι. Είναι δυνατοί, έχουν τακτική, τεχνική, έχουν δυνατό πάγκο και είναι καλοί σε όλα. Γι’ αυτό είναι πρωτοπόροι, γι’ αυτό πήραν 9 βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και γι’ αυτό είπα ότι σήμερα είμαι περήφανος για τη νίκη».

Ο Πογέτ ρωτήθηκε αν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή: «Σε τέτοια ματς δεν μπορείς παρά να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του ματς. Η προσπάθεια που κάναμε ήταν στο μέγιστο επίπεδο. Η νίκη αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχω πετύχει από την ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι το έχω πει και δεν ξέρω πως το ξέρετε. Η ιδέα μου να έρθω στην ΑΕΚ ήταν για να κερδίζω. Δεν ήταν θέμα χρημάτων παρά το γεγονός ότι παίρνω καλά χρήματα. Αν κάποιος θέλει χρήματα μπορεί να πάει στην Κίνα και αλλού. Εγώ ήρθα εδώ για να κερδίζω, τα πάμε μια χαρά και θα δούμε».

Όσο για την επιλογή του Μπαρόχα αντί του Ανέστη, είπε: «Έχω τα καλύτερα να πω για τον Ανέστη. Αυτό που έκανε για την ΑΕΚ ήταν κάτι το καταπληκτικό. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Είναι προαίσθημα. Γι’ αυτό μας πληρώνουν για να παίρνουμε αποφάσεις που δεν είναι κατανοητές».

Τέλος ρωτήθηκε για τον Τζεμπούρ που έμεινε εκτός αποστολής: «Ελπίζω να μην συμβεί αλλά θα είμαι ο πρώτος που θα πει ότι έκανα λάθος. Ξεκινήσαμε στα πρώτα 15 λεπτά με τον Μάνταλο αριστερά. Έκανα λάθος, δεν μου βγήκε. Όμως τώρα έχουμε νικήσει τον πρωτοπόρο με 1-0 και ας μη χαλάσουμε την βραδιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης