Με το ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Super League, ανάμεσα στον Ηρακλή και την ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο». Η Ένωση προηγήθηκε στο 19’ με τον Βάργκας, όμως ο «Γηραιός» απάντησε στο 39’ με τον Περόνε και στο 64’ με τον Μοντέιρο. Το 2-2 διαμόρφωσε στο 76’ ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ η ΑΕΚ από το 82’ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της από την αρχή και απείλησε πρώτη στο 14’, όταν έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ντίντακ αυτός, που πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία.

Το 1-0 για την Ένωση ήρθε τελικά στο 19’. Από κακή εκτέλεση του Μοντέιρο, η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βάργκας να τελειώνει την φάση, όπου πέντε παίκτες των «κιτρινόμαυρων» βρέθηκαν απέναντι σε δύο αμυντικούς του Ηρακλή.

Ο «Γηραιός» στο 24’ απείλησε με κεφαλιά του Κούρου, ενώ το 1-1 σημειώθηκε στο 39’. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Περόνε, και ο ίδιος παίκτης με προβολή μετά την εκτέλεση του Βραζιλιάνου, νίκησε το Μπάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 59’, σε μια ασυνήθιστη φάση, λίγο έλειψε να σημειωθεί αυτογκόλ για την ΑΕΚ. Ο Βράνιες μετά από βαθιά μπαλιά γύρισε τη μπάλα στον Μπάρκα με το κεφάλι χωρίς να δει πως ο τερματοφύλακας της Ένωσης είχε κάνει ήδη την έξοδο, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε ο ίδιος ο Βράνιες. Το 2-1 σημειώθηκε στο 64’. Ένα νέο λάθος στην άμυνα της Ένωσης έφερε τον Ηρακλή σε θέση οδηγού. Ο Μπάρκας πήγε να κάνει ντρίμπλα στην περιοχή, ο Κούρος του έκλεψε τη μπάλα και ο Μοντέιρο που ακολουθούσε με πλασέ σε κενή εστία σκόραρε.

Στο 76′ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Οι παίκτες της Ένωσης συνδυάστηκαν και η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο που έκανε το σουτ, για να αποκρούσει προσωρινά ο Χουάντερσον. Ο Χριστοδουλόπουλος ήρθε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ σημείωσε το 2-2.

Η ΑΕΚ στο 82’ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπακάκη. Ο Ηρακλής θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Λεοζίνιο βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε άστοχα πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα.

Ηρακλής – ΑΕΚ 2-2 (Novasports 1)

Γκολ: 39′ Περόνε, 64′ Μοντέιρο – 19′ Βάργκας, 76′ Χριστοδουλόπουλος

Κίτρινες κάρτες:
Στάμου, Λεοζίνιο, Κούρος, Ιντζόγλου, Χουάντερσον, Πασάς – Βάργκας, Μπακάκης

Κόκκινες κάρτες:
82′ Μπακάκης

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης):
Χουάντερσον, Δώνης (79′ Πασάς), Στάμου, Κούρος (86′ Γροντής), Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς, Μοντέιρο (85′ Αγγελόπουλος), Λεοζίνιο, Περόνε.

ΑEK (Μανόλο Χιμένεθ):
Μπάρκας, Γκάλο (32′ Μπακάκης), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (70′ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Βάργκας (61′ Αραούχο), Πέκχαρτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης