Τη νικήτρια του ζευγαριού Σέλτικ-Ρόζενμποργκ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νιόν της Ελβετίας.
Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας σε περίπτωση που καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
Η «Ένωση» σίγουρα δεν μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή με την κλήρωση που είχε, καθώς η κληρωτίδα την έφερε απέναντι σε δύο ομάδες με ευρωπαϊκή εμπειρία, σε ένα ζευγάρι όπου πάντως οι «καθολικοί» θεωρούνται το φαβορί για την πρόκριση.
Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ, όπως απέδειξε και πέρυσι, είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και δεν έχει να φοβηθεί κάτι, με εξαίρεση το γεγονός ότι οι αντίπαλοί της θα έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους.
Παράλληλα, θετικό για την πρωταθλήτρια Ελλάδος μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 14 Αυγούστου (το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 7 ή 8 Αυγούστου).
Αναφορικά με την κλήρωση του ΠΑΟΚ, η Σπαρτάκ Μόσχας είναι μία ομάδα που είναι σαφώς υπολογίσιμη, ωστόσο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φόβητρο.
Βέβαια, όπως προαναφέραμε, οι «ασπρόμαυροι» για να τεθούν αντιμέτωποι με τη ρωσική ομάδα θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Βασιλείας.
Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, ο πρώτος αγώνας με τη Σπαρτάκ Μόσχας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 ή 8 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στη Ρωσία στις 14 Αυγούστου.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση έχουν ως εξής:

«ΜΟΝΟΠΑΤΙ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σέλτικ (Σκωτία) ή Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) ή Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) ή Σούντουβα (Λιθουανία) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κουκέσι (Αλβανία) ή Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) ή Ελσίνκι (Φινλανδία)

Αστάνα (Καζακστάν) ή Μίντιλαντ (Δανία) – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)

Κλουζ (Ρουμανία) ή Μάλμε (Σουηδία) – Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) ή Βίντι (Ουγγαρία)

«ΜΟΝΟΠΑΤΙ» ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) – Άγιαξ (Ολλανδία) ή Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) – Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Βασιλεία (Ελβετία) – Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης