Μετά την πρόκριση της ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, ότι η Ένωση είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το γκολ που «χάρισε» στον Ολυμπιακό.

«Δεν έπρεπε να βρεθούμε σε αυτή τη φάση, γιατί είχαμε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός φάνηκε όταν του χαρίσαμε το γκολ και όταν αποβλήθηκε ο τερματοφύλακάς μας. Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν μας είχε δημιουργήσει σε καμία περίπτωση κάποιο πρόβλημα», είπε αρχικά και ρωτήθηκε αν ήταν πιο δύσκολη η πρόκριση απ’ όσο περίμενε μετά το 1-2 στο Καραϊσκάκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Noμίζω μέχρι το γκολ που τους χαρίσαμε, είχαμε τον έλεγχο και όταν έπαιρνε την μπάλα ο Αραούχο αυτομάτως υπήρχαν πιθανότητες για σκοράρισμα. Η αποβολή του τερματοφύλακα πρέπει να μελετηθεί, να διδαχτεί γιατί ήταν κάτι που… τι να πω. Δεν έχω ξαναδεί ένας τερματοφύλακας που έχει έναν επιθετικό μπροστά του, να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες σε 30 δευτερόλεπτα. Δεν το έχω δει ποτέ στην καριέρα μου και νομίζω δεν πρόκειται να το ξαναδώ. Δεν ήταν μόνος του, ήταν ο Καρντόσο μπροστά του, λέγοντάς του ο τερματοφύλακάς μας να απομακρυνθεί, δέχτηκε κάρτες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμασταν πολύ ανώτεροι από τον Ολυμπιακό».

Ο Χιμένεθ ρωτήθηκε αν έχει κάποια προτίμηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό: «Πριν από αυτό το παιχνίδι, είχα πει ότι δείχνω μεγάλο σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους. Τώρα δεν πρόκειται να το αλλάξω. Οι τέσσερις ομάδες που ήταν στα ημιτελικά, για εμένα ήταν με όλο τον σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες, ήταν οι καλύτερες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είμαστε στον τελικό, είμαστε φιναλίστ, περάσαμε μία ομάδα που ήταν δύσκολο να την περάσουμε. Είτε είναι ο ΠΑΟΚ, είτε ο Παναθηναϊκός, θα είναι δύσκολο».

Για τον κόσμο ανέφερε: «Τι να πω για τον κόσμο. Ξέρω ότι είναι καταπληκτικός, είναι κρίμα που του ΟΑΚΑ είναι τόσο μεγάλο. Αν ήμασταν σε πιο κλειστό γήπεδο, θα έμοιαζε με ένα καζάνι που έβραζε. Δημιουργούν ένα εκπληκτικό κλίμα. Την μέρα που η ΑΕΚ θα έχει το δικό της γήπεδο, θα παίρνουμε καλύτερα αποτελέσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος ρωτήθηκε αν ταιριάζει στην ΑΕΚ να παίζει με δύο ή με τρεις χαφ: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με όλους τους παίκτες μας. Όπως είχατε δει κι εσείς, κάναμε μία αλλαγή στο σύστημα όταν το σκορ ήταν 0-0. Όταν μπήκε ο Γαλανόπουλος είχαμε την απόλυτη ισορροπία στο κέντρο, τόσο ο Γιόχανσον, όσο και οι Σιμόες και Μάνταλος. Είχαμε τον έλεγχο ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε με τρεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης