Με τον Μάρκο Λιβάια να ισοφαρίζει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με σκορ 1-1. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 10’ με τον Ροντρίγκο Μολέντο, ο οποίος στο 37’ αποχώρησε, καθώς σκίστηκε στο φρύδι του.

Με τον βαθμό που πήρε η ΑΕΚ ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, έχοντας 21 βαθμούς έναντι 20 του Ολυμπιακού και 20 του Ατρόμητου, ο οποίος έχει ματς λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 14 βαθμούς και παρέμεινε μακριά από την κουφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Οι «πράσινοι», που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αιφνιδίασαν την ΑΕΚ και προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ. Στο 10’ ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ και ο Μολέντο πήδηξε εντελώς μόνος, με αποτέλεσμα να πάρει την κεφαλιά και να σημειώσει το 1-0.

Από το σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός άφησε την πρωτοβουλία και τους χώρους στην ΑΕΚ η οποία έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γαλανόπουλο στο 26΄, είχε τον έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με «πράσινο» προβάδισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι πιο απειλητικοί. Στο 63΄ ο Λιβάια έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά από ασταθή απόκρουση του Βλαχοδήμου, τη στιγμή που ο Χιμένεθ προσπαθούσε με διορθωτικές κινήσεις να βελτιώσει το δημιουργικό κομμάτι της λειτουργίας της ΑΕΚ.

Στο 80΄ ο Μολίνς είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, αλλά η προσπάθειά του ήταν… τραγική κι έτσι η ΑΕΚ συνέχισε να ελπίζει. Στο 85’ μετά από ένταση ανάμεσα στον Βιγιαφάνιες και τον Λόπες ο Χιμένεθ αποβλήθηκε από τον πάγκο της Ένωσης, ενώ η κάμερα τον έπιασε να κάνει άσεμνη χειρονομία στην εξέδρα! O Ισπανός τεχνικός, που αποβλήθηκε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει στη συνέχεια της σεζόν να αλλάξει συμπεριφορά, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα στην υπόλοιπη ομάδα.

Όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ακόμα μία πολύτιμη νίκη στην έδρα του, όμως ο Μάρκο Λιβάια είχε άλλη άποψη. Στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε εξαιρετική πάσα από τον Αϊντάρεβιτς, εκτέλεσε και η μπάλα αφού βρήκε στον Χουλτ και πήρε περίεργη τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Έτσι, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1 (Novasports 1)

Γκολ: 10′ Μολέντο – 90′ +5′ Λιβάια

Κίτρινες κάρτες:
Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμος, Ρέις – Λιβάια, Μπακάκης, Σιμόες, Λόπες

Κόκκινες κάρτες:


Παναθηναϊκός:
Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέντο (37′ Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67′ Άλτμαν), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς (90′ Ρέις).

ΑΕΚ:
Ανέστης, Μπακάκης (71′ Γιακουμάκης), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65′ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης