Την πρώτη νίκης της ιστορίας του κόντρα στην ΑΕΚ σημείωσε ο Παναιτωλικός.

Η ομάδα του Μαντζουράκη με γκολ του Μάρκος Πάουλο στις καθυστερήσεις επικράτησε με 1-0 της «Ένωσης», που έπαιξε με τη… φωτιά στο Αγρίνιο και «κάηκε» στα χασομέρια της αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι τα «καναρίνια» πήραν ένα τρίποντο γοήτρου, δεδομένου ότι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και είναι βαθμολογικά αδιάφορα, ενώ στην αντίπερα όχθη ο «δικέφαλος», μετά από αυτό το αποτέλεσμα συμπλήρωσε τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις χωρίς νίκη.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο 45λεπτο και η ΑΕΚ στην επανάληψη, παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του Πογέτ αν και είχε τις πιο μεγάλες φάσεις στο παιχνίδι δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, κυρίως γιατί ο Κυριακίδης βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και είπε όχι σε Τζιμπούρ και Άρθο που βρέθηκαν σε πλεονεκτικές θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο… ορεξάτος Παναιτωλικός έδειξε μεγαλύτερη διάθεση στο πρώτο ημίχρονο από την ΑΕΚ, που έκανε αισθητή την παρουσία της στα τελευταία 15 λεπτά του 45λεπτου, όταν βρέθηκε δύο φορές σε θέση για γκολ με τον Τζιμπούρ.

Από την εξέδρα έβλεπε την ομάδα του ο Γιάννης Ματζουράκης να πιέζει από την αρχή την άμυνα της ΑΕΚ και να απειλεί για πρώτη φορά στο 15΄ με το βολέ του Μύγα που εξουδετέρωσε στη γωνία του ο Μπαρόχα. Οι γηπεδούχοι με τους Ουάρντα, Μουνιόζ και Πάουλο πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, αλλά από κει και πέρα δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή της Ένωσης.

Η ΑΕΚ που… ψαχνόταν στον χώρο του κέντρου και επιθετικά ήταν…απούσα, έκανε αισθητή την παρουσία της στο ματς για πρώτη φορά στο 29΄. Ο Μάνταλος έβγαλε… συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Τζιμπούρ, ωστόσο, ο Αλγερινός δεν έκανε καλό τελείωμα και ο Κυριακίδης μπλόκαρε εύκολα. Και πάλι οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν στο 32΄, όταν ο Μουνιόζ έφυγε στην… πλάτη της κιτρινόμαυρης άμυνας και πλάσαρε πάνω στον Μπαρόχα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε από την ΑΕΚ στο 42΄. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Τζιμπούρ, ο οποίος αν και κατέβασε τη μπάλα με το χέρι χωρίς να υποδειχθεί η παράβαση μπήκε στην περιοχή όπου νικήθηκε από τον Κυριακίδη στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μπαρόχα να κάνει εκπληκτική επέμβαση στο τεχνικό σουτ του Ουάρντα από το ύψος της περιοχής.

Καλύτερα «πατούσε» στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ, αλλά η υπεροχή της ήταν ανούσια. Σαφώς η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» δεν είχε σχέση με αυτή του πρώτου 45λεπτου, παρ΄ όλα αυτά επιθετικά δεν ανησύχησαν ούτε μία φορά την εστία του Κυριακίδη.

Οι γηπεδούχοι «έψαχναν» μία καλή αντεπίθεση για να κάνουν τη ζημιά και στο δίλεπτο 70΄-71΄ απείλησαν αρχικά με το σουτ του Μαρκόφσκι (άουτ) και στη συνέχεια με τη σέντρα του Ρουμπουλάκου που απομάκρυνε προ του Μαρκόφσκι ο Άρθο.

Η ΑΕΚ «άγγιξε» το γκολ στο 74΄ με τον Άρθο να πιάνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά και πάλι ο Κυριακίδης έσωσε την ομάδα του. Απίστευτη ευκαιρία έχασε στο 90΄ ο Μπουονανότε, ο οποίος εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ.

Τελικά την τελευταία κουβέντα στο ματς είπε ο Μάρκος Πάουλο, ο οποίος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων «κάρφωσε» με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαρόχα (1-0).

Κίτρινες
: Φερέιρα, Μάκος – Βάργκας, Μάνταλος, Ντίντακ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου, Πάουλο, Μάκος, Μουνιόζ, Ουάρντα (90΄+1 Βασιλείου), Φερέιρα (72΄ Βασιλούδης), Μαρκόφσκι (83΄ Κλέσιο)

ΑΕΚ (Γκ. Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον (63΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Βάργκας (61΄ Μπουονανότε), Αραβίδης (77΄ Πέκχαρτ), Τζιμπούρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης