Η ΑΕΚ «κλείδωσε» την Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ» και απέσπασε ισοπαλία χωρίς σκορ στη Γαλλία, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν στη Γαλλία προσήλωση στο σύστημα του Τιμούρ Κετσπάγια και κατάφεραν χωρίς να κινδυνεύσουν να προστατεύσουν την εστία τους και να φύγουν από το γήπεδο με το ισόπαλο 0-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γιόχανσον και Σιμόες έκλεισαν τους χώρους, οι Γκάλο και Ντίντακ στάθηκαν πολύ καλά στις πλευρές και η Ένωση προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με τους Μάνταλο, Βάργκας και Μπαρμπόσα. Στο 17’ ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε ψηλά άουτ φάουλ έξω από την περιοχή και εννιά λεπτά αργότερα ο Μάνταλος με σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρουφιέ.

Στο 32’ ο Βάργκας εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ εκτός περιοχής αλλά ο Γιόχανσον δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση, ενώ η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι τέσσερα λεπτά αργότερα κατέληξε άουτ. Για την Σεντ Ετιέν στο 44’ ο Χαμουμά ανάγκασε τον Ανέστη να διώξει σε κόρνερ με δύσκολη απόκρουση.

Η Ένωση στο 50’ είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Μπακασέτα να σουτάρει και τη μπάλα να περνά δίπλα από την εστία. Οι Γάλλοι απείλησαν στο 69’ με δύο σουτ από Σελνάες και Πογκμπά, ωστόσο μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και το 0-0 παρέμεινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σεντ Ετιέν – ΑΕΚ 0-0 (Novasports 2)

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες:
Πολομά, Χαμουμά – Μπαρμπόσα

Κόκκινες κάρτες:


Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ):
Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνές, Παζό, Λεμουάν, Τανανέ, Χαμουμά, Ρου.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια):
Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (83′ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67′ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46′ Μπακασέτας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης