Από εκεί που πριν από το Σαββατοκύριακο υπήρχε… συνωστισμός στην πρώτη θέση της Super League, μετά την ήττα του Ολυμπιακού και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ έχει μεγάλη ευκαιρία να… στρογγυλοκάτσει μόνη στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό η «Ένωση» θα πρέπει να πάρει τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ (19.30, Novasports 1), με το οποίο πέφτει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αν η ΑΕΚ βρεθεί στην πρώτη θέση, θα είναι μόνη της στην κορυφή για πρώτη φορά ύστερα από τις 27 Ιανουαρίου του 2008, ήτοι έπειτα από 3.165 μέρες.

Άπαντες στον «δικέφαλο» γνωρίζουν ότι είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύουν να υποτιμήσουν τον «γηραιό», καθώς ξέρουν πολύ καλά ότι το συγκρότημα του Παπαδόπουλου είναι σκληροτράχηλο και παλεύει τα παιχνίδια μέχρι τέλους.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια καλείται στο αποψινό ματς να καλύψει το κενό των Πέτρου Μάνταλου και Ούγκο Αλμέιδα, οι οποίοι θα απουσιάσουν, με τον Πέκχαρτ να μοιάζει ο επικρατέστερος για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης και τον Μπακασέτα να κινείται πίσω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα δύο άκρα της επίθεσης θα βρεθούν οι Πατίτο και Βάργκας, ενώ ο Μπακάκης αναμένεται να ξεκινήσει αντί του Γκάλο στο δεξί άκρο άμυνας, με τον Ντίντακ να βρίσκεται στο αντίθετο άκρο.

Κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Ανέστης, με τους Τσιγκρίνσκι και Λέσκοτ να είναι τα δύο στόπερ και τους Σιμόες και Γιόχανσον να βρίσκονται στο κέντρο.

Στην αποστολή συμπεριελήφθη για πρώτη φορά σε επίσημο ματς ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σαν αλλαγή, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Χρήστος Αραβίδης.

Σύμμαχος της ΑΕΚ είναι και η παράδοση, καθώς μετρά 44 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι στον Ηρακλή για το πρωτάθλημα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ηρακλής θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ χωρίς τον τιμωρημένο Ιντζόγλου και τον τραυματία Στάμου. Αντίθετα, στη διάθεση του Νίκου Παπαδόπουλου θα είναι οι Μοντέιρο, Ζιαμπάρης και Κυριακίδης.

Αναλυτικά, η 20μελής αποστολή των «κυανόλευκων»: Χουάντερσον, Περνίς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ρούσσος, Καραγκούνης, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Κούρος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Αγγελόπουλος, Ζαμπάζης, Μπλέτσας, Πασάς, Μπικιάρης, Μπαρέττας, Περόνε, Λουκίνας, Λάμπρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης