Τα προβλήματα μπήκαν κάτω από το… χαλί, οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» θα διεξαχθεί κανονικά. Οι «Δικέφαλοι» έχουν πλέον ραντεβού το Σάββατο στη Μαγνησία (6/5, 20.30, OTE Sport 1) στο ματς όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του νικητή.

Οι ελλείψεις που οδήγησαν τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να αναβάλει τον τελικό φαίνεται πως ξεπεράστηκαν
Οι ελλείψεις που οδήγησαν τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να αναβάλει τον τελικό φαίνεται πως ξεπεράστηκαν, καθώς το στάδιο εξασφάλισε επίσημα την άδεια καταλληλότητας, ενώ το ζήτημα νομιμότητας που προέκυψε με τα εισιτήρια τακτοποιήθηκε με… αυτοκόλλητα. Γίνεται αντιληπτό πως υπήρξε έντονη διάθεση των ομάδων, του Δήμου Βόλου και της ΕΠΟ να μην υπάρξει αναβολή στο ματς και τελικά ο κυπελλούχος για τη σεζόν 2016-2017 θα αναδειχθεί με το… στανιό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο μετά τις 13.00, πραγματοποιήθηκε η καθοριστική σύσκεψη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΕΠΟ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των ομάδων, οι οποίοι έδωσαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στη ΓΓΑ για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Παράλληλα, ο εν αργία δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανακοίνωσε ότι το γήπεδο εξασφάλισε κι επίσημα την τυπική άδεια καταλληλότητας, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Βασιλειάδης να ανάψει… πράσινο φως!

Σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια, αναμένεται να υπάρχει διπλή ταυτοποίηση έξω από το γήπεδο. Λόγω της έλλειψης τουρνικέ, τα εισιτήρια θα επικυρώνονται σε χειροκίνητα σκάνερ που θα βρίσκονται στις εισόδους του σταδίου!

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για να φτάσουμε στην τελική απόφαση οι διαβουλεύσεις για την διεξαγωγή ή την αναβολή του τελικού συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα και ο υφυπουργός είχε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να έδειξε την ξεκάθαρη προτίμηση στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να γίνει κανονικά ο τελικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απόφαση έπαιξε ρόλο ακόμα και η ταλαιπωρία του κόσμου, καθώς πολλοί φίλαθλοι και από τις δύο φιναλίστ ταξίδεψαν στο Βόλο ακόμα και από χώρες του εξωτερικού, έχοντας καταβάλλει χρήματα για τα εισιτήρια και τη διαμονή τους.

Πλέον, μένει να αποδειχθεί αν οι φορείς έπραξαν σωστά, καθώς οι αναγκαίες εργασίες στο στάδιο, που θυμίζει ακόμα… εργοτάξιο, συνεχίζονται. Ελπίδα όλων είναι να μην υπάρξουν… παρατράγουδα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, να μην ανατραπεί η ηρεμία του Βόλου και να μην υπάρξουν κρούσματα με υπεράριθμους φιλάθλους και φιλάθλους χωρίς εισιτήρια στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Χωρίς τον Γ. Βασιλειάδη ο τελικός

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν θα δώσει το «παρών» στο Πανθεσσαλικό, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την έντονη δυσφορία του για τους χειρισμούς της ΕΠΟ αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, που θεωρεί πως δεν πληρούνται βασικές προϋποθέσεις για την ασφάλεια φιλάθλων και ομάδων, έδωσε το «ΟΚ», ωστόσο παρουσιάζεται ενοχλημένος από όσα μεσολάβησαν μέχρι να φτάσουμε στην τελική απόφαση.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας στον Βόλο

Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας στον Βόλο και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, όσο πλησιάζει η ώρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Σε πάρα πολλές κεντρικές και μη περιοχές του Βόλου αυτοκίνητα της αστυνομίας παρακολουθούν και ελέγχουν την κατάσταση, ενώ λεωφορεία των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε νευραλγικά σημεία. Παράλληλα, κατά ομάδες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν την παραλία και στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, αλλά και σε διαδρομές τόσο στον περιφερειακό, αλλά και στη Νέα Ιωνία, που οδηγούν στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο».

Φίλαθλοι από τις δύο φιναλίστ του τελικού δεν έχουν εμφανισθεί ακόμη στον Βόλο, αλλά δεν θα επιτραπεί, σύμφωνα με το σχέδιο της αστυνομίας, να πλησιάσουν στο στάδιο ή να κυκλοφορήσουν στην πόλη με εμφανή εμβλήματα της ομάδας που υποστηρίζουν.

Η αστυνομία έχει αποφασίσει η προσέγγιση φιλάθλων προς το «Πανθεσσαλικό» να γίνει για τους Θεσσαλονικείς από την είσοδο του Βόλου από τη Λάρισα και στη συνέχεια προς το στάδιο, ενώ για τους φίλους της «Ένωσης» από την είσοδο των Μικροθηβών και μέσω της Νέας Ιωνίας να οδηγηθούν προς το γήπεδο.

Πάντως, η ομάδα του ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στον Βόλο και διαμένει σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων, ενώ η αποστολή της ΑΕΚ σε κατάλυμα παραθαλάσσιου προαστίου της πόλης.

«Διαβιβάστηκε η άδεια λειτουργίας του Πανθεσσαλικού»

Νωρίτερα με αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου ανέφερε πως το Πανθεσσαλικό πήρε άδεια, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στη ΓΓΑ. Παράλληλα, η τοπική αρχή υπογράμμισε πως όλα τα ζητήματα ασφαλείας έχουν τακτοποιηθεί.

Η ανακοίνωση:

«Κόντρα σε όσους, με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο, προσπάθησαν να “παγιδεύσουν” τον αρμόδιο υπουργό και να ματαιώσουν την τέλεση του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος, μιας αθλητικής γιορτής, στην πόλη μας, ο Δήμος Βόλου, με την άριστη συνεργασία τόσο της ΕΠΟ όσων και των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δίνει συγκεκριμένες και αποτελεσματικές λύσεις και αίρει κάθε εμπόδιο που υπάρχει, αποκαθιστώντας ελλείψεις από την κατασκευή ακόμα του σταδίου, και για τις οποίες δυστυχώς ουδείς κλήθηκε να λογοδοτήσει..

»Ήδη με επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Βασιλειάδη, του γνωστοποιείται ότι όλα τα ζητήματα ασφαλείας έχουν τακτοποιηθεί, του διαβιβάστηκε η άδεια λειτουργίας (ΑΔΑ: 7ΧΚΠΟΡ-10ΞΗΒ), που για πρώτη φορά υπάρχει για το στάδιο, μετά από αλλεπάλληλους και βασανιστικούς ελέγχους και αναλήφθηκε και πάλι η δέσμευση ότι μέχρι σήμερα το απόγευμα θα έχει λυθεί και το θέμα της αρίθμησης των εισιτηρίων και των θέσεων.

»Ο Δήμος Βόλου ευχαριστεί όλους όσους ακόμη και τώρα δίνουν τη μάχη στο πλευρό του για να διεξαχθεί αυτή η μεγάλη γιορτή στην πόλη μας, με τις αυτονόητες και προφανείς θετικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας».

«Όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα»

Από την πλευρά της η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι εντός της ημέρας όλα τα καθίσματα του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα αριθμηθούν.

Αναλυτικά:

Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνονται τα παρακάτω.

«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και τη συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης


Ολοκληρώνεται το φιάσκο – Σήμερα η απόφαση για τον τελικό του Κυπέλλου
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, 00:34

zougla newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης