Τη συμμετοχή της στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018» (Football for Friendship) παρουσίασε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της.

Το Football for Friendship είναι το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα με στόχο τη συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών: της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018 συμμετέχουν 211 χώρες και οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, 8-15 Ιουνίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 12χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ακαδημία της ΑΕΚ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας είναι ο Πέτρος Γαρίος, ενώ η μικρή Νεφέλη Μακντόναλντ από το ACS Athens σε ρόλο δημοσιογράφου θα καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Έλληνας παίκτης θα παίξει στην ομάδα Ορεσίβιος Κερκόβηρος και οι συμπαίκτες του θα είναι παιδιά από το Καμερούν, την Κούβα, τα νησιά Φίτζι, τη Νορβηγία και τη Βολιβία.

Ο γενικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ, Άκης Ζήκος, αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΑΕΚ στο F4F σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που η ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στο Football for Friendship. Το ανακοινώνουμε μάλιστα σήμερα που ο σύλλογός μας κλείνει 94 χρόνια ζωής.

Η Ακαδημία της ΑΕΚ στηρίζει κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει το ελληνικό ποδόσφαιρο και φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο αγαπημένο αυτό άθλημα. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στα παιδιά που συμμετέχουν και χαιρόμαστε που μέσω αυτής της προσπάθειας δίνουμε και εμείς από την ΑΕΚ το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέτρος Γαρίος είπε από την πλευρά του: «Ανυπομονώ να βρεθώ στη Μόσχα και να παίξω ποδόσφαιρο με παιδιά από διαφορετικές χώρες και χαίρομαι πολύ για αυτή την πρώτη μου διεθνή συμμετοχή.

Ευχαριστώ πολύ την ΑΕΚ και τους προπονητές μου για αυτήν την ευκαιρία». Από την πλευρά της, η Νεφέλη Μακντόναλντ τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που θα ταξιδέψω με τα χρώματα της Ελλάδας στη Μόσχα για να συμμετέχω στο Football for Friendship.

Μέσω της εφημερίδας του Football for Friendship θα σας ενημερώνω για τη συμμετοχή μας εκεί. Πιστεύω ότι θα κάνω πολλούς νέους φίλους και θα μάθω πολλά καινούργια πράγματα».

– Η ομάδα Κ20 της ΑΕΚ έκανε την ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα και νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη του Πλατανιά (36΄ Μαθιουδάκης – 91΄ Γιούσης, 95΄ Χριστόπουλος) σε αναμέτρηση για τη 27η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ20 της Super League 2017-18, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Μάλεμε στα Χανιά.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αφιέρωσαν τη νίκη στον άτυχο Πάρη Μπάμπη που τραυματίστηκε σοβαρά την Τετάρτη σε προπόνηση της πρώτης ομάδας, ετοιμάζοντας μπλούζα με το μήνυμα «ΠΑΡΗ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης