H στιγμή που περίμεναν καρτερικά 24 ολόκληρα χρόνια οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου.

Το ρολόι έδειχνε 21.18 όταν ο Πέτρος Μάνταλος παρέλαβε από τον πρόεδρο της Super League το τρόπαιο του πρωταθλητή και το σήκωσε στον «ουρανό» της Ριζούπολης, για πρώτη φορά μετά το 1994, την ώρα που οι φίλοι της Ένωσης που είχαν κατακλύσει το «Α. Καμάρας» αποθέωναν την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και τα βεγγαλικά είχαν κάνει τη νύχτα μέρα στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους φιλάθλους της ΑΕΚ να σπεύδουν στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν με τους παίκτες το επίτευγμα της ομάδας του συνεχίστηκε το σκηνικό θριάμβου για τον «δικέφαλο», ενώ το «κιτρινόμαυρο» γλέντι κορυφώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Βλέπετε η Νέα Φιλαδέλφεια είχε φορέσει τα γιορτινά της από νωρίς περιμένοντας την ομάδα-καμάρι της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απονομή του τίτλου στη Ριζούπολη οι φίλαθλοι της Ένωσης «βούλιαξαν» την περιοχή, όπου κορυφώθηκε το «κιτρινόμαυρο» πάρτι με την έλευση των παικτών με το ανοιχτό λεωφορείο της ομάδας μπροστά στην υπό κατάσκευη «Αγια-Σοφιά».

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και η καταρρακτώδης βροχή δεν εμπόδισαν τους χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ να ακολουθήσουν το πούλμαν και με συνθήματα και καπνογόνα να δημιουργήσουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Όλοι οι δρόμοι στη Νέα Φιλαδελφεια ήταν φωταγωγημένοι, με την ατμόσφαιρα να δονείται από τα συνθήματα των 30.000 φίλων της ομάδας, που έκαναν τη νύχτα-μέρα με τα καπνογόνα τους όταν λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του το κιτρινόμαυρο πούλμαν, που μετέφερε τους παίκτες και φυσικά την κούπα του πρωταθλητή.

Έξω από την «Αγια-Σοφιά» οι παίκτες και ο κόσμος πανηγύριζαν και χόρευαν σα μικρά παιδιά, τραγουδούσαν τον ύμνο της ΑΕΚ, ενώ η ειδική εξέδρα που είχε στηθεί για να υποδεχθεί τους πρωταθλητές είχε σχεδόν «εξαφανιστεί» από την παρουσία των οπαδών.

Η «κούπα» στο ανοιχτό πούλμαν άρχισε να περιφέρεται, τα «όλε όλε» έδιναν κι έπαιρναν την ώρα που οι παίκτες δεν άφηναν από τα χέρια τους το κύπελλο του πρωταθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα στην εξέδρα που στήθηκε για τις ανάγκες της κιτρινόμαυρης φιέστας έκανε την εμφάνισή του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που γνώρισε κι αυτός την αποθέωση από τους φιλάθλους της ομάδας.

Φωτογραφίες και βίντεο από τη «κιτρινόμαυρη» φιέστα τίτλου στη… φλεγόμενη Νέα Φιλαδελφεια


 


Δέντρο πήρε φωτιά στη Δεκελείας από τα βεγγαλικά οπαδών της ΑΕΚ
 

 



Φωτογραφίες και βίντεο από την απονομή του πρωταθλήματος στη Ριζούπολη


 



Απόλλων-ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ είχε στην αρχική της ενδεκάδα για πρώτη φορά από τις 29 Οκτωβρίου τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο, ενώ στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τις 27 Νοεμβρίου και ο Ούρος Τσόσιτς.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Απόλλωνας δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Μπάρκα να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Τσουκαλά στο 4ο λεπτό. Το φάουλ του Μπακασέτα στο 12′ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χουάντερσον, όπως και αυτό του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 16′. Ωραία αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 24′ κατέληξε στην άστοχη κεφαλιά του Ελμπάζ, αλλά δέκα λεπτά αργότερα η Ένωση άνοιξε το σκορ.

Ο Λιβάγια έκανε από τα δεξιά τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, με τον Σέρχιο Αραούχο να στοπάρει με το στήθος και να σκοράρει με το αριστερό για το 0-1 στο 34′!

Ήταν το 11ο τέρμα του 27χρονου Αργεντινού στη φετινή Super League και 14ο σε όλες τις διοργανώσεις. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Χουάντερσον έβγαλε σε κόρνερ το φάουλ του Μπακασέτα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης λίγο έλειψε ο Τσουκαλάς να σκοράρει… σε λάθος εστία.

Το β’ μέρος ξεκίνησε δίχως αλλαγές, με τον Λαμπρόπουλο να μην προλαβαίνει να σουτάρει από τη μικρή περιοχή, μετά το στρώσιμο του Αραούχο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μπαρτολίνι πρόλαβε κι έβαλε την κόντρα στον Αραούχο. Στο 66′ ο Σιμόες έβγαλε τον Μάνταλο τετ α τετ με τον Χουάντερσον, αλλά το «μυτάκι» του αρχηγού της ΑΕΚ δεν βρήκε στόχο.

Η άστοχη κεφαλιά του Αραούχο στο 76′, μετά τη σέντρα του Μπακάκη, η σημαντική χαμένη ευκαιρία του Ναδάλες στο 80′, το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στην αγκαλιά του Χουάντερσον στο 82′ αλλά και το «ψαλιδάκι» του Λάζαρου που απέκρουσε ο πορτιέρε του Απόλλωνα, σήμαναν την έναρξη των πανηγυρισμών από παίκτες, προπονητικό τιμ και φιλάθλους της ΑΕΚ.

Kίτρινες: 33′ Παπάζογλου, 47′ Κοντοές – 28′ Λιβάγια, 89′ Σιμόες

Κόκκινες: 93′ Παπάζογλου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι (63′ Καλλέργης), Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (77′ Μενδρινός), Χουάρες, Κοντοές, Κονέ, Ελμπάζ (68′ Σιατραβάνης), Ναδάλες

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες (63′ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Μοράν, Λιβάγια (51′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (83′ Λόπες), Μπακασέτας, Αραούχο


 


 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης