Με ένα ντέρμπι από τα… παλιά ανοίγει σήμερα η αυλαία στον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς στις 19.00 (Cosmotesport 1) o ΠΑΟΚ και ο Άρης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, για πρώτη φορά έπειτα από 4,5 χρόνια, λόγω της απουσίας των «κιτρινόμαυρων» από την πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά, με τον… αέρα της ομάδας που κατέκτησε τα δύο τελευταία Κύπελλα Ελλάδος, βλέπει σαν φαβορί το παιχνίδι, αλλά δεν αγνοεί τη δυναμική των αντιπάλων του, οι οποίοι έπειτα από «περιπέτειες» στη Γ’ και Β’ εθνική επέστρεψαν αυτό το καλοκαίρι στη Super League, μετρώντας μάλιστα τρεις νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ έχει «όπλο» την ομοιογένεια και εμπειρία των παικτών του, το ασφαλώς καλύτερο και πολλαπλάσια ακριβότερο ρόστερ του και, φυσικά, το θερμό κοινό της Τούμπας.
Στον αντίποδα, ο Άρης θα έχει τη δίψα της διάκρισης, τον ενθουσιασμό της νεοφώτιστης ομάδας, την ψυχολογική ώθηση από το καλό ξεκίνημα, αλλά και την άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει τους περισσότερους από τους αρκετούς ξένους ποδοσφαιριστές του.
Στο «clasico» της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί χωρίς τον Πασχαλάκη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προτίθεται να ξεκουράσει κι άλλους από το βασικό του «οπλοστάσιο», όπως τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαουρίτσιο.
Οι «ασπρόμαυροι» αναμένεται να παίξουν με σύστημα 4-2-3-1. Η πιθανή αρχική ενδεκάδα τους θα αποτελείται από τους: Ρέι, Μάτος, Τόσκα, Κρέσπο, Χατσερίντι, Σάκχοφ, Κάνιας, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Λημνιό και Καρέλη.
Ο Πάκο Ερέρα για λογαριασμό του Άρη δεν πήρε μαζί του στην αποστολή παίκτες όπως τους Δεληζήση, Ιντζόγλου, Μαρτίνες και Τζανακάκη και θα δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές με μικρότερο χρόνο συμμετοχής.
Οι «κιτρινόμαυροι» θα αγωνιστούν σε σχηματισμό 4-4-2 και η πιθανή αρχική ενδεκάδα τους είναι η εξής: Καντιμοίρης, Βέλεθ, Κολάσο,Μενέντεθ, Μπάσα, Γκαρσία, Γκάμα, Μαντίγια, Σιώπη, Ντιγκινί, Γιουνές.

Το σημερινό πρόγραμμα:

16.30: Αήττητος Σπάτων-Εργοτέλης (COSMOTE SPORT 3)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

16.30: Ξάνθη-ΟΦΗ (COSMOTE SPORT 2)

19.00: ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (COSMOTE SPORT 1)

19.00: Νίκη Βόλου-Κέρκυρα (COSMOTE SPORT 2)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης