Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μάλι αποβλήθηκε από τις τάξεις της FIFA επ΄ αόριστον, εξαιτίας της παρέμβασης από την κυβέρνηση στα εσωτερικά της, ανέφερε ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Ως εκ τούτου, η Εθνική ομάδα και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της χώρας αποκλείστηκαν από κάθε διεθνή διοργάνωση, έως ότου ανασταλεί η ποινή.

Το επόμενο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι προγραμματισμένο για τις 28 Αυγούστου 2017 εναντίον του Μαρόκου, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ενώ οι δύο σύλλογοι που μετείχαν στο αφρικανικό Champions League έχουν ήδη αποκλειστεί. Επίσης, απαγορεύτηκε κάθε δραστηριότητα στα στελέχη της Ομοσπονδίας, σχετική με τη FIFA ή την CAF (Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIFA διευκρίνισε ότι οι παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με την απόφαση του υπουργού Αθλητισμού του Μάλι, Χουσείνι Αμιόν Γκουίντο, «να διαλυθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και να διορίσει προσωρινό επικεφαλής, με την αποστολή να διευκολύνει την εκλογή του επόμενου, εντός δώδεκα μηνών».

Η αναστολή θα σταματήσει όταν θα αποσυρθούν οι υπουργικές αποφάσεις και επανασυσταθεί η Εκτελεστική Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Μπουμπακάρ Ντιαρά Μπάμπα, εξήγησε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης