Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το σχέδιο της La Liga να διεξαχθεί το παιχνίδι της Τζιρόνα με την Μπαρτσελόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ισπανικό πρωτάθλημα θέλει το παιχνίδι να γίνει στο Μαϊάμι στις 26 Ιανουαρίου 2019, αλλά ο πρόεδρος της FIFA δεν είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι θα προτιμούσα να βλέπω ένα μεγάλο παιχνίδι του MLS στις ΗΠΑ αντί να είναι η La Liga στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Ινφαντίνο στο ESPN τη Δευτέρα. «Στο ποδόσφαιρο, η γενική αρχή είναι ότι παίζεις εντός έδρας, στην έδρα σου και όχι σε μια ξένη χώρα».

Η La Liga ζήτησε από την ισπανική ομοσπονδία να εγκρίνει το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο εξωτερικό, ενώ η US Soccer, η FIFA, η UEFA και η CONCACAF, η οποία αντιπροσωπεύει τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, πρέπει επίσης να συμφωνήσουν για να προχωρήσει το σχέδιο.

Πηγές της FIFA δήλωσαν στο ESPN ότι δεν της έχει ακόμη ζητηθεί επισήμως να δώσει τη συγκατάθεσή της για το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τεμπάς, απάντησε στο Twitter για τα απογοητευτικά σχόλια του Ινφαντίνο: «Θα υπενθυμίσω στον πρόεδρο της FIFA ότι στο MLS παίζουν τρεις ομάδες από τον Καναδά, το Τορόντο είναι οι σημερινοί πρωταθλητές, και στον Καναδά υπάρχει επαγγελματικό πρωτάθλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης