Για «βάναυση προσβολή ενός ολόκληρου τόπου και της θρησκευτικής ελευθερίας των ανθρώπων του» έκανε λόγο ο Βασίλης Τοροσίδης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου για τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης.

Με status που «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας αναφέρθηκε στη γενέτειρά του, δίνοντας τη δική του απάντηση σχετικά με το θέμα που προέκυψε την Τετάρτη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στον αθλητισμό, αλλά και γενικότερα δεν χωράνε τέτοιες κατάπτυστες δηλώσεις, δεν μπορεί o οποιοσδήποτε να προσβάλλει βάναυσα έναν ολόκληρο τόπο και τη θρησκευτική ελευθερία των ανθρώπων του… Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Ξάνθη, τον τόπο που με γέννησε και με ανάθρεψε δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους με το θρήσκευμα, αλλά με την αξία… Καιρός να έρθουν καινούργια μυαλά…» έγραψε ο Τοροσίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε μιλήσει χθες το πρωί για τη μη τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος του Μπάσκετ στην Ξάνθη, επικαλούμενος τον φόβο της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ αργότερα είχε τονίσει ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

«Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δύο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας. Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δύο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ, δεν θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος στον Arena FM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης