Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τοποθετήθηκε επίσημα για τα δημοσιεύματα που αφορούσαν στον αναπληρωτή αθλητικό εισαγγελέα, Γιώργο Λαΐνη.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι η τοποθέτηση του κ. Λαΐνη ήταν πλήρως νομότυπη και πως οποιαδήποτε διαφορετική αναφορά επί του θέματος συνιστά συνειδητή αναλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αμφισβητούν τη νομιμότητα τοποθέτησης του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Γεωργίου Λαΐνη στη θέση του, προς αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

Δυνάμει του υπ. αριθμ. 170910/29.07.2015 εγγράφου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προτάθηκαν για τη θέση του υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων οι κκ. Ν. Φιστόπουλος και Κ. Σιμιτζόγλου, Εισαγγελείς Πρωτοδικών. Για τις θέσεις των αναπληρωτών οι κκ Σ. Μπαξεβάνης και Γ. Λαΐνης.

Με το από 28.08.2015 πρακτικό αρχαιρεσιών της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κκ. Κ. Σιμιτζόγλου ως τακτικός υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων και Σ. Μπαξεβάνης ως αναπληρωματικός του. Στο ίδιο πρακτικό -εκ παραδρομής προφανώς- δεν αναφέρονται τα ονόματα των δύο Εισαγγελικών λειτουργών, που μειοψήφησαν στην εκλογική διαδικασία, ως αναπληρωτών των εκλεγέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την παραίτηση του κ. Σ. Μπαξεβάνη (25.05.2017), τη θέση του κατέλαβε αυτόματα -βάσει του αποτελέσματος της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ της 28ης.08.2015- ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γεώργιος Λαΐνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4326/2015, άρθρο 5, παράγραφος 2, εδάφιο β’, το οποίο ορίζει ρητώς: “Αμφότεροι επιλέγονται και ορίζονται από την ΕΠΟ από κατάλογο που συγκροτεί και αποστέλλει σε αυτήν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ή άλλο αρμόδιο δικαστικό όργανο”.

Ως εκ τούτου, η ΕΠΟ επέλεξε και όρισε νομίμως τους υπευθύνους άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, βάσει του υπ. αριθμ. 170910/29.07.2015 καταλόγου που της απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και κάθε άλλη αναφορά στο θέμα συνιστά συνειδητή αναλήθεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης