Στον Νικόλα Πατέρα «φόρτωσε» όλα τα… δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Αλέξης Κούγιας, διαψεύδοντας μάλιστα τον ίδιο του τον εαυτό, στην αναφορά του για τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε την Τετάρτη επί τρεις ώρες στο Εφετείο Αθηνών για το σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου που πήρε την ονομασία «Koriopolis», με τις αναφορές του πάντως να είναι περισσότερο γενικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για εκείνους που περίμεναν να μιλήσει για πρόσωπα και πράγματα αναφορικά με την… ταμπακιέρα των στημένων αγώνων και να προβεί σε αποκαλύψεις για τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση, μάλλον απογοητεύτηκαν, καθώς δεν υπήρξε και ιδιαίτερα διαφωτιστικός.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ στην αναφορά τους για παλιούς ορκισμένους εχθρούς του και κατηγορούμενους για το σκάνδαλο με των στημένων αγώνων, που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2011, όπως ο Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης ήταν ιδιαίτερα φειδωλός τονίζοντας μάλιστα για τον δεύτερο ότι ίσως τον έχει αδικήσει (!!!).

Αντίθετα για τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού ήταν λαλίστατος και άκρως επικριτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Nικόλα Πατέρα, ο οποίος σημειωτέον, δεν κατηγορείται για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, αλλά απλά είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

O Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε τον πρώην ισχυρό άνδρα του «τριφυλλιού» ως υπεύθυνο τόσο για την υπόθεση του Koriopolis, όσο κι εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης, λέγοντας πως εκείνος τις δημιούργησε.

Μάλιστα αναφορικά με την περίφημη τρίτη κασέτα που ισχυρίστηκε πως είχε στην κατοχή του ο Πατέρας, επισήμανε ότι ο Πατέρας τη χρησιμοποιούσε για να εκβιάζει τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Σε επίσημη κατάθεσή του πάντως στην κα Παπανδρέου προ ετών ο Κούγιας είχε δηλώσει ότι «…πήγα στο γραφείο του Πατέρα με τις κασέτες και εκείνος με έδιωξε και μου είπε να πάω στον εισαγγελέα», με τον ίδιο πάντως να διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό την Τετάρτη αναφέροντας ακριβώς το αντίθετο, ήτοι ότι ο Πατέρας είχε στην κατοχή του τις κασέτες κι εκείνος κλήθηκε από αυτόν να τις ακούσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτήν… την στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει ο κ. Κούγιας στην υπόθεση με τις κασέτες (σ.σ.: ότι δηλαδή από εκεί που ισχυριζόταν ότι της πήγε ο ίδιος στον Νικόλα Πατέρα και εκείνος τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη τώρα διατείνεται το αντίθετο) ο γνωστός εφοπλιστής και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού του έχει κάνει μήνυση.

Άξιο αναφοράς άλλωστε είναι επίσης το γεγονός ότι για την υπόθεση των υποκλοπών ο κύριος Πατέρας έχει αθωωθεί πανηγυρικά από τη δικαιοσύνη εν αντιθέσει με τον κ. Κούγια, ο οποίος έχει παραπεμφθεί γι’αυτήν ακριβώς την υπόθεση. Αυτό λέει πολλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης