Η Super League στέκεται αρωγός, τόσο ηθικά όσο και υλικά, στη διοργάνωση του 10ου Champions League Κωφών που θα διεξαχθεί στη περιφέρεια της Λάρισας, από τις 30 Απριλίου 2017 έως και την 6η Μαΐου 2017.

Το Champions League Κωφών, στο οποίο θα μετέχουν 16 ομάδες, θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Αλκαζάρ, της Γιάννουλης, της Τερψιθέας, των Ελευθερών και της Φιλιππούπολης, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο AEL FC Arena.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλους τους αγώνες η είσοδος των φιλάθλων θα είναι δωρεάν.

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος σημείωσε σχετικά: «Η Super League διαχρονικά στηρίζει κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης της φίλαθλης κοινής γνώμης, αξιοποιώντας τη δυναμική του Ποδοσφαίρου. Η διοργάνωση του 10ου Champions League Κωφών αποτελεί μια πρωτοβουλία, η οποία φέρνει στην Περιφέρεια της Λάρισας 16 ομάδες από 10 χώρες. Η αρωγή της Super League, τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και ηθικά, στέλνει ένα θετικό μήνυμα σε όλη την κοινωνία: Το ποδόσφαιρο ενώνει!»

Πληροφορίες για το θεσμό του Champions League Κωφών

Εμπνευστές αυτής της μεγαλόπνοης ιδέας υπήρξαν, μερικά χρόνια πριν, ο Armin Dorfschmid και ο Thomas Krämer οι οποίοι ανήκαν στο σωματείο GSG Stuttgart, ένα από τα πολύ γνωστά και ισχυρά σωματεία της Γερμανίας, ενώ από νεαρή ηλικία αναζητούσαν τρόπους για την πραγμάτωση αυτού του ονείρου. Την περίοδο εκείνη όμως, για λόγους οικονομικούς κυρίως, το ποδόσφαιρο των Κωφών δεν μπορούσε να στηρίξει μία τέτοια διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχο αποτελούσε η διεξαγωγή αγώνων που θα συγκέντρωναν ποδοσφαιρικές ομάδες Κωφών από όλη την Ευρώπη, για να αγωνιστούν και να αναδειχθούν οι πρωταθλητές. Τα τεχνικά και ηλεκτρονικά μέσα της εποχής δε διευκόλυναν ιδιαίτερα την κατάσταση. Οι υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις όμως των Κωφών, σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, λειτούργησαν επικουρικά, ως σημεία αναφοράς και επικοινωνίας, για να πραγματοποιηθούν οι πρώτες συναντήσεις. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι ζυμώσεις που οδήγησαν στην αρχή μίας διοργάνωσης που πλέον γιορτάζει τα 10 χρόνια διεξαγωγής της.

Το 2006, ο Thomas Kramer επισκέφθηκε το Λονδίνο όπου συναντήθηκε με τον Memmos Costi, εκεί ο Kramer ξεκίνησε να μιλάει για το DCL. Ο Μemmos Costi και ο αδελφός του Marios ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της ίδρυσης του DCL και της ανάδειξης της πρωταθλήτριας ποδοσφαιρικής ομάδας Κωφών, εφόσον και οι ίδιοι ήταν μέλη του σωματείου St. John Deaf D.F.C. και της ποδοσφαιρικής του ομάδας, που κατακτούσε πολλούς τίτλους στην Αγγλία την περίοδο εκείνη. Όταν το χειμώνα του 2007 ο Marios Costi επισκέφθηκε την Γερμανία με άλλους κωφούς, ανακοίνωσε ότι το σωματείο τους είχε αποφασίσει να φιλοξενήσει το καλοκαίρι του 2008 τη διοργάνωση του DCL στο Λονδίνο.

Η διοργάνωση του Deaf Champions League, διεξήχθη για πρώτη φορά στις 8 Αυγούστου 2008, στο Λονδίνο. Εκείνη τη χρονιά έλαβαν μέρος 8 ομάδες• η St Johns DFC (GBR), η Fulham DFC (GBR), η GSG Stuttgart (GER), η Globen Sports (DK), η St.Vincent Dublin (IRL), η CSSM Paris (FRA), η Jerez (ESP) και η Døvania (DK).

Έκτοτε οι Διοργανώτριες πόλεις και οι πρωταθλήτριες ομάδες έχουν ως εξής:

• Αγγλία, Λονδίνο 2008 – Globen Sports, Denmark
• Γερμανία, Στουτγάρδη 2009 – C.D.S. Castellon, Spain
• Ισπανία, Μαδρίτη 2010 – St. John Deaf D.F.C., London
• Γερμανία, Καρλσρούη 2011 – St. John Deaf D.F.C., London
• Ελλάδα, Αθήνα 2012 – St. John Deaf D.F.C., London
• Αγγλία, Λονδίνο 2013 – CDS HUELVA, Stuttgart
• Σερβία. Βελιγράδι 2014 – POK, Athens
• Τουρκία, Αττάλεια 2015 – POK, Athens
• Δανία, Άαρχους 2016 – Sessizler, Istanbul
• Ελλάδα, Λάρισα 2017 –

Σε αυτή την πολύχρονη διαδρομή, πολλοί άνθρωποι, είτε Κωφοί, είτε όχι συντέλεσαν στην ίδρυση, την πρόοδο, την εξέλιξη και την εδραίωση αυτής της διοργάνωσης.

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://dcl-larissa2017.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης