του Γιώργου Αρκουλή
 
Παρά την νίκη στο φιλικό με την ομάδα του Μαυροβουνίου, οι φίλαθλοι –όπως διαπιστώθηκε- δεν μάσησαν, μένοντας στους καναπέδες τους. Το μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό της εθνικής Ελλάδας, φοβάμαι πως θ’ αργήσει να επιστρέψει στις εξέδρες, δεδομένου ότι από πουθενά δεν είναι ορατή η ιδέα της ανάκαμψης και βεβαίως επιστροφής στον δρόμο που είχε χαράξει ο Ρέχάγκελ, με τον Σάντος να ακολουθεί πάνω στα ίχνη του Γερμανού.

Η ήττα από την Ισλανδία ήταν εντελώς φυσιολογική (έξι ενέργειες για γκολ εμείς, 16 αυτοί) και με σκορ ‘ευπρεπές’ (2-3) για τα ελληνικά χρώματα αφού οι ‘ψαράδες’ στο δεύτερο ημιχρόνιο (που έλεγε ο μέγας Νεστορίδης) δίδαξαν αλληλοκάλυψη, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και φυσική κατάσταση. Αλήθεια, ποιος θα τόλεγε πριν μερικά χρόνια ότι η ομάδα του…Βορείου Πόλου θα έδινε αγώνα στην Ελλάδα για να προβάρει την ενδεκάδα που θα ρίξει στο Κύπελλο Ευρώπης (ξεκινά στο Σεντ Ετιέν με αντίπαλο την Πορτογαλία);

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά, να μείνω στην δική μας χλωμή προσπάθεια. Ο Μίχαελ Σκίμπε, ασφαλώς δεν είναι Ρεχάγκελ και πρέπει να τον δούμε –κάποιους μήνες- με υπομονή και συμπάθεια. Που ξέρεις: Θα καταλάβει κάποια στιγμή ο άνθρωπος ότι με Καρέλη-Διαμαντάκο-Παπάζογλου-Βέλιο δεν μπορεί να περιμένει το εύκολο γκολ. Ηδη και οι τέσσερις που χρησιμοποιήθηκαν τον εξέθεσαν, και ίσως ενόχλησαν κάπως τον αρχηγό του ΠΑΟΚ Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος είναι μακράν καλύτερος όσων πιστεύει και χρησιμοποιεί ο Γερμανός.

Με το που έληξε το άτυχο ματς στο ‘Καραϊσκάκης’, έσπευσαν κάποιες γραφίδες να διατυπώσουν την άποψη ότι ‘η ομάδα προδόθηκε από την άμυνά της’. Αλήθεια είναι αυτό, όμως πρόκειται για προσωρινό λάθος, αφού οι βασικοί Μανωλάς – Παπασταθόπουλος έμειναν εκτός. Σοβαρότερο είναι το πρόβλημα στον λεγόμενο ‘άξονα’, όπου τα τρεξίματα των Ελλήνων χαφ υστερούσαν εκείνων των Ισλανδών, ενώ οι ανασταλτικοί μέσοι (Σταφυλίδης-Οικονόμου-Τζιόλης) σπάνια προστάτεψαν τους κεντρικούς αμυντικούς και τον εντελώς μέτριο τερματοφύλακα Καπίνο.

Νομίζω ότι ο Σκίμπε έχει μπροστά του πολλή δουλειά, αρχίζοντας με το ‘ξεσκαρτάρισμα’ ώστε να καταλήξει σε ένα αξιόπιστο σχήμα που θα φέρει κάποιες ελπίδες. Οσο για τον υποτίθεται κορυφαίο αυτής της φουρνιάς, τεχνίτη μεσοεπιθετικό Κώστα Φορτούνη, το να του δίνεις συγχαρητήρια επειδή πέτυχε δύο γκολ είναι σοβαρό λάθος. Δυστυχώς γι’ αυτόν (και την ποιότητά του) είχε μετά το ‘2-0’ μπόλικες επιπόλαιες ή αχρείαστες ατομικές ενέργειες, που λίγη μπάλα να ξέρεις, βλέποντάς τον, φοβάσαι ότι το παιδί παίζει για τον εαυτό του και για τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών φυλλάδων και ακολούθως για το σύνολο. Ο Σκίμπε είδε σαφέστατα τον μπαλαντέρ του να ζημιώνει τον εαυτό του και απλώς τον αντικατέστησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Επειδή η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανήκει σε όλους τους φιλάθλους, καλό θα ήταν η πολύπαθη ΕΠΟ να ορίζει αγώνες της σε διάφορα διαμερίσματα της χώρας, διότι το γήπεδο Καραϊσκάκη δεν είναι πανάκεια! Εκτός αν υπάρχουν ρήτρες (με την ιδιοκτησία του φαληρικού γηπέδου) στο συμβόλαιο και ο Γκιρτζίκης με την παρέα του τελούν υπό ‘αιχμαλωσία’. Το να θεωρείται το ‘Καραϊσκάκης’ μόνιμη έδρα της εθνικής, μοιάζει με σκάνδαλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης