Η ήττα από τη Γαλλία στο Παρίσι επιβεβαίωσε πως η Γερμανία του Γιοακίμ Λεβ είναι στη βαθύτερη κρίση της εδώ και δεκαετίες. Το 2018 αποδεικνύεται εφιάλτης για την εθνική ομάδα, η οποία έχει χάσει έξι από τα έντεκα παιχνίδια που έχει δώσει. Ένα αρνητικό στατιστικό στοιχείο δεν έχει παρατηρηθεί από το 1985, όταν έχασε πέντε αγώνες υπό τις οδηγίες του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Αν κοιτάξει μάλιστα κάποιος τα τελευταία 13 παιχνίδια, η Γερμανία κέρδισε μόνο τρία, το χειρότερο ρεκόρ της από το 1979, όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «Mundo deportivo».

Στη Ρωσία αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων Μουντιάλ, αφού έχασε από το Μεξικό (1-0) και τη Νότια Κορέα (2-0), παίρνοντας μόνο μια δραματική νίκη επί της Σουηδίας (2-1), με γκολ του Κροος στις καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πανωλεθρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ παρουσίασε μια «λευκή» ισοπαλία εναντίον της Γαλλίας στο Μόναχο, δείχνοντας να ανακτά τις… αισθήσεις της, αλλά στη συνέχεια δημιούργησε πάλι αμφιβολίες, με τη δύσκολη νίκη εναντίον του Περού (2-1) στο Χοφενχάιμ.

Ωστόσο, το «φως συναγερμού» άναψε στην ευρεία ήττα (3-0) από την Ολλανδία το περασμένο Σάββατο, έναν αγώνα στον οποίο οι Γερμανοί απογοήτευσαν.

Η νέα ήττα από τη Γαλλία θέτει υπό αμφισβήτηση το έργο του Γιοακίμ Λεβ. Όλοι αναμένουν αν η γερμανική ομοσπονδία (DFB) θα προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά από τους προβληματισμούς, απομακρύνοντάς τον από τον πάγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεβ ανέλαβε την Εθνική τον Αύγουστο του 2004 ως βοηθός του Κλίνσμαν και… προβιβάστηκε στη σημερινή του θέση τον Ιούλιο του 2006, έχοντας παρουσιάσει -μεταξύ άλλων- την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης