Την Εθνική Ελβετίας θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα στο ΟΑΚΑ (23/2, 20.00, epsilon tv) σε φιλικό αγώνα, που θα είναι ο 14ος μεταξύ των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση της Εθνικής εντός του 2018, με την οποία η «γαλανόλευκη» ουσιαστικά αρχίζει την προετοιμασία εν όψει της συμμετοχής της στο Nations League, το προσεχές φθινόπωρο.

«Θέλουμε να δούμε αν έχουμε καλή απόδοση και να δείξουμε ότι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, την Ελβετία, που θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν απουσίες, όπως ο Μάνταλος. Έχουμε όμως τον Καρέλη και τον Κουλούρη, που είναι νέος, αλλά μπορεί να έχει καλή καριέρα» σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τις προθέσεις του στο σχήμα; «Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω όλες τις σκέψεις μου για την ενδεκάδα. Θα είναι ο Καρνέζης, ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος και φυσικά ο Μήτρογλου στην επίθεση. Θα έχουμε το μυαλό μας στην επίθεση. Έχουμε τον Καρέλη και τον Κουλούρη. Θα δοκιμάσουμε τον Κουλούρη, γιατί μετά θα ενσωματωθεί στην Κ-21. Θα δοκιμάσω και τον Καρέλη. Θα επιμείνω στο σχήμα με τον έναν επιθετικό. Έχουμε καλούς πλάγιους όπως ο Δώνης και ο Πέλκας, οπότε θα μείνουμε στο σχήμα με τον έναν επιθετικό», ανέφερε.

Αναφορικά με την ιστορία των ελληνοελβετικών αναμετρήσεων, η αποψινή αντίπαλος μετρά 7 νίκες, 2 ήττες και 4 ισοπαλίες σε σύνολο 13 αγώνων. Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στις 12 Οκτωβρίου 1968 στη Βασιλεία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970 και βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 1-0, αλλά ο επόμενος (για την ίδια διοργάνωση) έληξε με 4-1 για την Ελλάδα, χάρις σε δύο γκολ του Μποτίνου κι από ένα των Κούδα, Σιδέρη, στην ευρύτερη ελληνική νίκη επί της Ελβετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης