Οι οίκοι Deloitte και PwC κατέθεσαν τρεις προτάσεις προκειμένου το πρωτάθλημα της Super League να γίνει πιο ανταγωνιστικό, μετά την έρευνα που τους ανατέθηκε το καλοκαίρι.

Με στόχο το προϊόν του πρωταθλήματος να αναβαθμιστεί οι δύο προτάσεις παρουσίασαν την προοπτική των 14 ομάδων, ενώ η τρίτη πρόταση προβλέπει πρωτάθλημα 16 ομάδων. Το κοινό και στις τρεις προτάσεις είναι η ανάδειξη πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος, στο οποίο δεν θα προβλέπεται βαθμολογικό μπόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1η πρόταση: Πρωτάθλημα 16 ομάδων. Συνολικά θα διεξάγεται ένας γύρος κανονικής διάρκειας και κατόπιν ένα έξτρα πρωτάθλημα δύο γύρων, που όμως θα χωρίζεται σε δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων, με το πρώτο να είναι από τις θέσεις 1-8 και το δεύτερο 9-16.

Σε αυτή την περίπτωση θα διεξάγονται 29 αγωνιστικές και σύμφωνα με την έρευνα θα σημειωθεί αύξηση 50% στους αγώνες που θα έχουν υψηλό ενδιαφέρον.

2η πρόταση: Πρωτάθλημα 14 ομάδων: Θα διεξάγεται πρωτάθλημα με δύο γύρους που θα αφορούν την κανονική διάρκεια. Στη συνέχεια θα υπάρχει νέο πρωτάθλημα δύο γκρουπ των γύρων. Στο πρώτο θα αγωνίζονται οι ομάδες στις θέσεις 1-7 και στο δεύτερο οι ομάδες στις θέσεις 8-14.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή την περίπτωση θα διεξαχθούν 40 αγωνιστικές και μάλιστα κάθε ομάδα θα έχει δύο ρεπό μέσα στη σεζόν.

3η πρόταση:
Πρωτάθλημα 14 ομάδων: Μετά το τέλος του πρωταθλήματος δύο γύρων. Θα σχηματιστούν δύο γκρουπ των έξι ομάδων. Το πρώτο θα περιλαμβάνονται οι ομάδες από τις θέσεις 1-6 και το δεύτερο από τις θέσεις 8-13. Σε αυτή την περίπτωση ο 7ος δεν θα συμμετέχει στην… post season ενώ ο 14ος θα υποβιβάζεται απευθείας. Η πρόταση αυτή θα έχει 36 αγωνιστικές.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω έρευνες δεν είναι δεσμευτικές για τη λίγκα και αποτελούν προτάσεις που θα συζητήσουν τα μέλη του συνεταιρισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης