Στο ίδιο με το περσινό έργο, η Χιλή κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να επικρατήσει 4-2 και να κατακτήσει το δεύτερό της τρόπαιο! Μοιραίος ο Μέσι, ο οποίος αστόχησε στο πέναλτι και για τέταρτη φορά φτάνει στην πηγή, αλλά νερό δεν πίνει με την Αλμπισελέστε!

Δύο τελικοί σε 358 ημέρες, 48 προσπάθειες των δύο ομάδων, αλλά κανένα γκολ, έτσι στη ρώσικη ρουλέτα, ο Μπράβο ήταν εντυπωσιακός κι έδωσε μια τεράστια νίκη στην ομάδα του! Τραγικός ο Μπίλια, που αστόχησε στο πέναλτι, εκτός… αγώνα ο Βραζιλιάνος ρέφερι, Λόπες, που χάλασε το ματς με τις δύο κόκκινες στο α’ μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αργεντινοί ξεκίνησαν στο ματς με μεγαλύτερη διάθεση και στο 21’ ο Ιγκουαΐν έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το τελείωμά του έπειτα από λάθος γύρισμα του Μεδέλ δεν ήταν το αναμενόμενο και θύμισε σε αρκετούς τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία.

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος διαιτητής Χέμπερ Λόπες με τις δύο κόκκινες που έδειξε σε Ντίαζ και Ρόχο προκάλεσε εκνευρισμό στις δύο ομάδες και επηρέασε σε έναν βαθμό τον ρυθμό του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγουέρο είχε και εκείνος στο 84’ μία ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Αργεντινή, αλλά ούτε αυτός είχε το κατάλληλο τελείωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο είχαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία στο 100’ της παράτασης, όταν ο Κλαούντιο Μπράβο με τη βοήθεια του… δοκαριού αποσόβησε την κεφαλιά του Αγουέρο.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία ο Μπίλια και ο Μέσι δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν από τα έντεκα βήματα και ο τίτλος κατέληξε για δεύτερη (συνεχόμενη) φορά στη Χιλή.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης