Η ποδοσφαιρικά άγνωστη Γαλλική Γουιάνα έχει εξελιχθεί στο σημείο αναφοράς του φετινού Gold Cup! Ο λόγος είναι ο Φλοράν Μαλουντά και η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην χώρα και την CONCACAF (σ.σ. Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) αναφορικά με τη συμμετοχή του στο τουρνουά, όπου μετέχουν ο Καναδάς, η Κόστα Ρίκα, η Ονδούρα, η Μαρτινίκα, ο Παναμάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Νικαράγουα, το Μεξικό, η Τζαμάικα, το Ελ Σαλβαδόρ και το Κουρασάο.

Η συνομοσπονδία έχει αποφασίσει πως ο 37χρονος – πλέον – Μαλουντά δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην διοργάνωση που είναι σε εξέλιξη καθώς έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας (80 συμμετοχές, 9 γκολ) και ως γνωστόν η FIFA δεν επιτρέπει σε ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε πάνω από μία Εθνική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, με τις προσταγές της CONCACAF η Γαλλική Γουιάνα, που δεν είναι αναγνωρισμένο μέλος της FIFA, χρησιμοποίησε τον πρώην σούπερ σταρ της Τσέλσι και της Λιόν στο ματς για την δεύτερη αγωνιστική του Α’ Ομίλου με αντίπαλο την Ονδούρα, όπου η παρέα του Μαλουντά κατάφερε να αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία. Η χώρα της Καραϊβικής υποστηρίζει ότι από την στιγμή που δεν είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους νόμους της FIFA, ενώ το τουρνουά διεξάγεται υπό την αιγίδα της.

Πλέον, η Γουιάνα, που παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Gold Cup, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τιμωρίας με την CONCACAF να ανακοινώνει ότι η πειθαρχική επιτροπή της διοργάνωσης θα ερευνήσει το ζήτημα!

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης