Σπουδαία χαρακτήρισε την πορεία της Εθνικής Ελπίδων στην προκριματική φάση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ αποφασισμένοι για πρόκριση μέσω των play offs δήλωσαν οι σκόρερς της νίκης επί της Λευκορωσίας, Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης.

Ο Νικοπολίδης μίλησε μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα της Εθνικής Ελπίδων στον όμιλο, τόσο για το ματς με τη Λευκορωσία, όσο και για τη συνολική πορεία της ομάδας και τόνισε: «Κάναμε μια σπουδαία πορεία και γι αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη τους προσπάθεια. Κλείσαμε τον όμιλο με οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, αυτήν στην Κροατία, σε ένα παιχνίδι που όλοι είδαμε πως χάσαμε, πιστεύω από καθαρή ατυχία. Έχουμε τους ίδιους βαθμούς με τον πρώτο και χάσαμε την πρωτιά στις λεπτομέρειες. Ωστόσο η συνολική εικόνα μας ήταν εξαιρετική και η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια έδειξε χαρακτήρα και προσήλωση στο πλάνο. Συνεχίζουμε τώρα στα play offs με στόχο την πρόκριση, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος, αφού όπως έχει δείξει αυτή η ομάδα παίζει πάντα για τη νίκη. Η Εθνική Ελπίδων έχει πολύ καλή φουρνιά παικτών με ταλέντο και δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς έχουν κληθεί και στην Εθνική Ανδρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ελπίδων σχολίασε και το γεγονός πως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Εθνική αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο: «Ναι, είναι γεγονός και πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο οφείλουμε να δούμε και να φανούμε πιο προσεκτικοί στο μέλλον. Σήμερα δεν μας κόστισε, αλλά στην Κροατία μας κόστισε την πρώτη θέση. Θα το εξετάσουμε ως ομάδα με σκοπό να το διορθώσουμε».

Σε ερώτηση κατά πόσον έχει καταφέρει να περάσει στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής τη νοοτροπία νικητή που είχε ο ίδιος στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 σχολίασε: «Είχα την τύχη στην καριέρα μου να αγωνιστώ σε δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες που έπαιζαν πάντα για τη νίκη και σε μια εθνική η οποία είχε μέταλλο και νοοτροπία νικητή, γι αυτό και φτάσαμε στην κατάκτηση του Euro το 2004. Ναι, προσπάθησα να περάσω αυτή τη φιλοσοφία στα παιδιά, το να αγωνίζονται πάντα για τη νίκη χωρίς να φοβούνται κανέναν αντίπαλο και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει προτίμηση σε αντίπαλο: «Θα παίξουμε όπως ξέρουμε, με τον τρόπο που μας έφερε ως εδώ, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Ο αρχικός στόχος ήταν η πρόκριση και αυτό θα επιδιώξουμε και στα play offs», σχολίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια μίλησαν οι δύο σκόρερς του αγώνα με τη Λευκορωσία, ο Γιάνης Μπουζούκης και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο Γιάννης Μπουζούκης τόνισε: «Κάναμε μια σπουδαία πορεία στην προκριματική φάση και δείξαμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Σήμερα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, έστω κι αν παίξαμε για μεγάλο διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα. Δεν έχω καμία προτίμηση για αντίπαλο στα play offs, με όποια ομάδα κι αν αγωνιστούμε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πρόκριση στην τελική φάση».

Ο έτερος σκόρερ, Τάσος Χατζηγιοβάνης, δήλωσε διπλά χαρούμενος κι έστειλε κι ένα μήνυμα στις ελληνικές ομάδες: «Είναι μεγάλη η χαρά μου τόσο για τη νίκη και τη συνολική μας πορεία που μας φέρνει ένα βήμα πριν την τελική φάση, όσο και για το πρώτο μου γκολ με την Εθνική Ομάδα. Από καθαρή ατυχία δεν είμαστε πρώτοι, αλλά θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση και στα play offs. Είμαστε οικογένεια, είναι σημαντικό το γεγονός ότι πολλά παιδιά προερχόμαστε από τα φυτώρια των ομάδων μας, κι αυτό είναι κι ένα μήνυμα προς τα σωματεία ότι μπορούν να εμπιστεύονται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης