Ο Ολυμπιακός θα έχει… παρέα στους 16 του Europa League ακόμη έναν «θρύλο», αυτόν του κυπριακού ποδοσφαίρου, που κατάφερε να πάρει πανάξια την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο ΑΠΟΕΛ, περί ου ο λόγος, απέδειξε (ακόμη μία φορά) γιατι πρέπει να τον… σέβονται περισσότερο στο ευρωπαϊκό ποδoσφαιρικό στερέωμα, καθώς κατάφερε να στειλει… σπίτι της μία ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης (Πριμέρα Ντιβιζιόν), κερνώντας παράλληλα «φαρμάκι» τον πρώην «ερυθρόλευκο» προπονητή, Ερνέστο Βαλβέρδε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Κύπρου επικράτησαν με 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «ΓΣΠ», στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για τους «32» του Europa League κι έτσι υπερκέρασαν την ήττα με 3-2 του πρώτου ματς, παίρνοντας αυτοί το πολυπόθητο εισιτήριο.

Ο Σωτηρίου στο 46’ άνοιξε το σκορ για τον «θρύλο», ενώ το 2-0 έγινε διά… ποδός Γιαννιώτα, που ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Η νίκη-πρόκριση του ΑΠΟΕΛ αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένου ότι αγωνιζόταν από το 65΄ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σωτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε το ματς και το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε (στο 91΄ αποβλήθηκε ο Ιτουράθπε).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης