Σε μία ανατριχιαστική αφίσα το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να αποκεφαλίσει τους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι εν όψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ τον Ιούνιο στη Ρωσία.

Οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές αποτελούν τους νέους στόχους της προπαγάνδας της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως αποκάλυψαν στελέχη της εταιρείας Sixgill, η οποία παρακολουθεί τη νοσηρή δράση του ISIS στο dark web κι όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξτρεμιστική οργάνωση των τζιχαντιστών επαναλαμβάνει το κάλεσμα σε «μοναχικούς λύκους» για χτυπήματα την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία.

Σε μια φρικιαστική αφίσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε σελίδες που φιλοξενούν τις δημοσιεύσεις της οργάνωσης, δύο κουκουλοφόροι τζιχαντιστές εμφανίζονται να έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος τους δύο εμβληματικούς παίκτες και να τους αποκεφαλίζουν μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις μεγάλες ήττες που έχει υποστεί η τρομοκρατική οργάνωση στη Μέση Ανατολή, η απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένει ζωντανή, αφού πιστεύεται ότι πολλοί υποστηρικτές του ISIS σε διάφορες χώρες περιμένουν υπομονετικά την ευκαιρία να «χτυπήσουν» όταν δεν θα το περιμένει κανείς.
Προηγουμένως το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «θα πληρώσει το τίμημα για τη δολοφονία μουσουλμάνων» με μία αφίσα που απεικονίζει έναν τζιχαντιστή να κρατάει ένα καλάσνικοφ μέσα σε ένα γεμάτο από κόσμο γήπεδο. Η απειλή συνδέεται με τη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας προς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στη μάχη του εναντίον του ISIS.

Οι ρωσικές Αρχές εργάζονται πυρετωδώς για τον εντοπισμό αυτών των υπόπτων, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη διοργάνωση, η οποία ξεκινά στις 14 Ιουνίου. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο συνελήφθησαν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, 20 μέλη του ISIS.

Τη φρικιαστική αφίσα με τη δολοφονία των δύο άσων του ποδοσφαίρου, η οποία συνοδευόταν με τη φράση «το αίμα σας θα ποτίσει το έδαφος», ανέβασε στο Telegram μια οργάνωση υπέρ του ISIS. Άλλες αφίσες στο ίδιο πνεύμα απειλούν «Θα μας δείτε εκεί» δίπλα στο λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οδηγίες που κυκλοφορούν στο dark web συνιστούν στους επίδοξους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν αμάξια και φορτηγά για να έχουν περισσότερα θύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης