Η Χιλή προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, καθώς επικράτησε 3-0 της Πορτογαλίας στα πέναλτι. Τόσο η κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και η παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0), όμως στην ψυχοφθόρο διαδικασία οι Χιλιανοί σκόραραν με τους Βιδάλ, Αράνγκιθ και Σάντσες, ενώ ο κίπερ των Λατινοαμερικάνων Μπράβο απέκρουσε τις προσπάθειες των Πορτογάλων Κουαρέσμα, Ζοάο Μουτίνιο και Νάνι!

Ο κίπερ της Μάντσεστερ Σίτι βγήκε νικητής και στο 8’, στο τετ-α-τετ με τον Αντρέ Σίλβα, μετά από την φοβερή μπαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο τερματοφύλακας των Πορτογάλων Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε το δυνατό σουτ του Βάργκας. Μάλιστα, αυτές οι δύο ευκαιρίες ήταν ότι καλύτερο καταγράφηκε στο 90λεπτο, με τις δύο ομάδες να κινούνται σε… ρηχά νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χιλή στάθηκε άτυχη στο διπλό δοκάρι των Βιδάλ και Ροντρίγκες στο τέλος της παράτασης, ενώ στο 112΄ ο διαιτητής, Φανγκάνι, δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ομάδας του Πίτσι, στην ανατροπή του Σίλβα από τον Μπρούνο Άλβες.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με την Χιλή να επικρατεί με 3-0.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-1 η Χιλή. Γκολ ο Βιδάλ
0-1 Αστόχησε για την Πορτογαλία ο Κουαρέσμα
0-2 η Χιλή. Γκολ ο Αρανγκίθ
0-2 Αστόχησε για την Πορτογαλία και ο Ζοάο Μουτίνιο
0-3 η Χιλή. Γκολ ο Σάντσες
0-3 Αστόχησε και ο Νάνι!

Πορτογαλία – Χιλή 0-0 (ΕΡΤ1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες: 
Γουίλιαμ, Αντρέ Σίλβα, Φόντε, Σέντρικ – Χάρα, Ερνάντες

Κόκκινες κάρτες:


Πορτογαλία:
Πατρίσιο, Μπρούνο Άλβες, Φόντε, Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα (76′ Νάνι), Μπερνάρντο Σίλβα (83′ Κουαρέσμα), Γουίλιαμ, Αντρέ Γκόμες (116′ Ζέλσον), Ελισέου, Σέντρικ, Αντριέν Σίλβα (102′ Μουτίνιο).

Χιλή:
Μπράβο, Ίσλα (120′ Φουενζαλίδα), Σάντσες, Βιδάλ, Ερνάντες (112′ Σίλβα), Βάργκας (86′ Ροντρίγκες), Μποσεζούρ, Μεδέλ, Χάρα, Αρανγκίθ, Ντίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης