Στη μάχη της νεοσύστατης διοργάνωσης του Nations League ρίχνεται απόψε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία θα αντιμετωπίσει στις 21:45 (Epsilon TV – COSMOTE SPORT 1) στη «Le Coq Arena» του Ταλίν την Εσθονία, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου, στη League C.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παραταχθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι με μοναδική απουσία αυτή του Μιχάλη Μπακάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο οπισθοφύλακας της ΑΕΚ ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα, κι έτσι δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Μίκαελ Σκίμπε για την αναμέτρηση με τους Εσθονούς, με τον Βασίλη Τοροσίδη να προορίζεται για αντικαταστάτης του.

Αντίθετα, ο Κάρλος Ζέκα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε σε περιοχή παλαιάς κάκωσης, προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς και τέθηκε στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού.

«Θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για τους Εσθονούς. Έχουμε κάποιους νέους, ταχείς και δημιουργικούς παίκτες και θα έχουμε καλή ευκαιρία να νικήσουμε. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, όπως Μήτρογλου, ο οποίος είχε καλό ξεκίνημα στη σεζόν, όπως ο Λάζαρος, αλλά και ο Μάνταλος που είναι βασικό κομμάτι στην Εθνική.
Γενικά έχουμε πολλές επιλογές μεσοεπιθετικά. Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες και θα σκοράρουμε τουλάχιστον ένα γκολ», ανέφερε ο Σκίμπε για το εναρκτήριο παιχνίδι της Εθνικής στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Αναφορικά με το σχήμα που θα ξεκινήσει απέναντι στους Εσθονούς, σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου.
Από εκεί και ύστερα για μια θέση παίζουν Λυκογιάννης και Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο της άμυνας, Τζιόλης, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης στον άξονα και Μπακασέτας, Δώνης στα άκρα της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όσον αφορά στην προϊστορία μας απέναντι στους Εσθονούς, η Εθνική σε σύνολο τεσσάρων παιχνιδιών, μετρά δύο νίκες κι έχει καταγράψει άλλες τόσες ισοπαλίες.
Στην τελευταία αναμέτρηση (31/08/2017, «Γ. Καραϊσκάκης») των δύο ομάδων, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, η Ελλάδα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία, ενώ είχε νικήσει (1-0) εκτός έδρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης