Τα μηνύματά τους για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που ξεκλήρισε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Σαπεκοένσε έστειλαν οι φίλαθλοί της, σε μια αυτοσχέδια τελετή, θέλοντας να τιμήσουν τους 71 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κολομβία.

Οι οπαδοί γέμισαν το γήπεδο της βραζιλιάνικης ομάδας και θρηνώντας τραγουδούσαν τον ύμνο της Σαπεκοένσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της ομάδας αγκαλιάστηκαν σχηματίζοντας έναν κύκλο στο γήπεδο, καθώς οι οπαδοί τραγουδούσαν στις εξέδρες: «Παντοτινοί πρωταθλητές». Ομάδες από τη Βραζιλία και την Αργεντινή έχουν ήδη προσφέρει παίκτες τους δανεικούς δωρεάν στη Σαπεκοένσε.

Άλλοι οπαδοί προέβησαν σε αυτοσχέδιες τελετές σε ναούς, προκειμένου να αποτίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στα αδικοχαμένα θύματα.

Ο αντιπρόεδρος της Σαπεκοένσε, Ιβάν Τότσο, συντετριμμένος και χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό SportTV μέσα από το γήπεδο της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τη στιγμή που η ομάδα μας είχε κερδίσει την εθνική αναγνώριση, ήρθε αυτή η τραγωδία. Συγκεντρωθήκαμε στο στάδιο, υποδεχόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων, τους ανθρώπους που αγαπούν τη Σαπεκοένσε. Περιμένουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό … ώστε η Σαπεκοένσε μας να συνεχίζει να ζει» δήλωσε με «σπασμένη» φωνή ο Τότσο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης