Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Ως γνωστόν, το ντέρμπι κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στιγματίστηκε από την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός άλλωστε που ανάγκασε τον διαιτητή Κομίνη να διακόψει το παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την ώρα, λοιπόν, διεξάγεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη στο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν κι άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο για ακόμη μία φορά δυσφημίστηκε σε κάθε γωνιά της Γης, με τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

Στο τραπέζι θα τεθεί επί τάπητος επίσης το ενδεχόμενο της διακοπής του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλειάδης λίγες ώρες μετά τη διακοπή στην Τούμπα εξέδωσε γραπτή δήλωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι σημερινές (σ.σ.: χθεσινές) εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μάς γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

»Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

»Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από τον στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης