Οι φιλικοί αγώνες του Μαρτίου με Μαυροβούνιο και Ισλανδία είναι η ευκαιρία προκειμένου η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, όπως υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Μίχαελ Σκίμπε.

Ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου για την ευκαιρία που δίνουν αυτοί οι αγώνες, ο Γερμανός τεχνικός απάντησε πως αυτή είναι «να κάνουμε μια νέα αρχή και να δείξουμε επιτέλους ένα άλλο πρόσωπο. Είμαι χαρούμενος που έχουμε αρκετό χρόνο ως τα επίσημα παιχνίδια. Επιλέξαμε έτοιμους παίκτες. Μετά το πρώτο παιχνίδι θα φύγουν τέσσερις και θα μπουν άλλοι τέσσερις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σκίμπε κλήθηκε επίσης να απαντήσει για τη μη ύπαρξη «καθαρόαιμου» ακραίου επιθετικού, την οποία αιτιολόγησε με την τακτική που προτίθεται να εφαρμόσει. «Ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε στα πλάγια με εξτρέμ, γι΄ αυτό κοιτάμε να βάλουμε ποιότητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να παίξουμε από τα πλάγια» είπε.

Αναφορικά με την επιλογή του στην αμυντική γραμμή, αν δηλαδή θα παρατάξει σχήμα με 3 ή 4 αμυντικούς, υπογράμμισε ότι «έχουμε πάρει μια απόφαση, αλλά θέλουμε να το δούμε και στην προπόνηση για να είμαστε σίγουροι. Άσχετα με το σχήμα, θέλω να ξεκινήσουμε με δύναμη και πολύ επιθετικά».

Σε κάθε περίπτωση, η πόρτα της Εθνικής ομάδας είναι ανοιχτή και για άλλους ποδοσφαιριστές, όπως διευκρίνισε: «Δεν είναι μόνο αυτοί οι 24 παίκτες. Υπάρχουν και άλλοι που παρακολουθούμε. Υπάρχουν παίκτες και στην Εθνική Ελπίδων, τους οποίους βλέπουμε. Θα κάνουν καλό στην ομάδα τα δύο φιλικά και στη συνέχεια το ταξίδι στην Αυστραλία, όπου θα δοκιμάσουμε παίκτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το μήνυμά του στους Έλληνες φιλάθλους; «Μία νέα αρχή σημαίνει για τον καθένα ότι μπορεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έδειξε μέχρι σήμερα. Είναι άσχημο να βλέπεις το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από την τηλεόραση. Κανείς δεν χαίρεται που κάθεται σπίτι του. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης