Στην Αθήνα βρίσκεται το πενταμελές κλιμάκιο της FIFA και της UEFA, και από τις επαφές που θα έχει σήμερα θα κριθεί το μέλλον των έξι κατηγορούμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ στην υπόθεση της «κάρτας υγείας» αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας η αντιπροσωπεία FIFA-UEFA θα έχει μια πρώτη επαφή με την ΕΠΟ στα γραφεία της και ακολούθως (στις 12.00 συγκεκριμένα) ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης με τους συνεργάτες του θα μεταβεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός θα ενημερώσει τη FIFA για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την υπόδικη ΕΠΟ και θα ξεκαθαρίσει πως για να αρχίσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: να πάρει η ομοσπονδία πίσω την απόφασή της να αλλάξει παράνομα και αυθαίρετα τη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας και να εφαρμοστεί πιστά το «ισπανικό μοντέλο» στη διαιτησία.

Ο Σταύρος Κοντονής, πάντως, δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω. Όσον αφορά, δε, στην απόφαση για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος αν δεν «ακυρωθούν» οι αλλαγές στην Επιτροπή Δεοντολογίας κι αν δεν γίνουν αλλαγές στον πίνακα διαιτητών, εμφανίζεται πάλι ανένδοτος.

«Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια με μία διοίκηση που έχουμε συμφωνήσει πώς θα συγκροτηθούν τα δικαιοδοτικά όργανα, έχουμε συμφωνήσει για το θέμα της διαιτησίας και αυτά εκ των υστέρων παραβιάζονται με μονομερείς ενέργειες» έχει τονίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος αναφορικά με τις επαφές που θα γίνουν σήμερα έχει πει: «Πρέπει να δράσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες και κύρια η FIFA, στο καταστατικό της οποίας δίνεται η δυνατότητα ορισμού προσωρινής διοίκησης. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Διαφορετικά ένας δρόμος μένει, να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση περαιτέρω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης