Ο άνθρωπος που πέτυχε το τελευταίο γκολ της Αυστραλίας σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι ο ίδιος που την έστειλε στη Ρωσία! Με χατ-τρικ του αρχηγού Μάιλ Γέντινακ (54΄, 72΄-πεν., 84΄-πεν.), οι «socceroos» νίκησαν 3-1 την Ονδούρα στο Σίδνεϊ και εξασφάλισαν την πρόκριση στους τελικούς για 4η συνεχόμενη διοργάνωση.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς σ΄αυτό το ζευγάρι των play off, αλλά η Αυστραλία κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση χάρη στα τέρματα του Γέντινακ, ο οποίος είχε πετύχει το δεύτερο γκολ και στην ήττα της ομάδας του από την Ολλανδία (3-2) στο Μουντιάλ 2014. Οι Αυστραλοί είναι μόνιμα παρόντες σε τελικές φάσεις από το 2006, ενώ μέχρι τότε είχαν μία και μοναδική συμμετοχή, το 1974 στη Δυτική Γερμανία. Το μοναδικό τέρμα της Ονδούρας πέτυχε ο Έλις στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, εξασφαλίστηκε και μία ελληνική παρουσία στο προσεχές Μουντιάλ, αρκεί βέβαια ο προπονητής Αγγελος Ποστέκογλου να παραμείνει στη θέση του, παρά τη δεδομένη κόντρα που υπάρχει με την Ομοσπονδία της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης