Έκτακτη Γενική Συνέλευση αλλά και διοικητικό συμβούλιο για τις 3 Μαρτίου 2017, συγκάλεσε η Super League, με κύρια θέματα συζήτησης την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, την αναδιανομή των τηλεοπτικών, το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και την οργάνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση το πρωταθλήματος, η πρόταση είναι για μείωση των ομάδων σε 14 από την περίοδο 2018-19 και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων της κατάταξης, από την περίοδο 2017-18, καθώς και αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόβλεψη για τη μείωση του αριθμού των ομάδων κάνει λόγο για υποβιβασμό τριών συλλόγων από την επόμενη περίοδο και μπαράζ του 13ου της Super League με το δεύτερο της Football League, ενώ από την περίοδο 2018-19 θα υποβιβάζονται δύο ομάδες.

Ως προς τη διαιτησία, θα συζητηθεί η πρόταση που θέλει τα δύο από τα τρία μέλη της ΚΕΔ να προέρχονται από τη Λίγκα, ενώ η διοργανώτρια φέρεται επίσης θετική στη δημοσιοποίηση των βαθμολογιών (και των τιμωριών) των διαιτητών.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 03/03/2017 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως της Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ για την ανακατανομή των εξόδων του Συνεταιρισμού.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τηλεοπτικά έσοδα ΠΑΕ ΑΕΚ περιόδου 2016-17.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως του Συνεταιρισμού για :

α) εκλογικό σύστημα ΕΠΟ, συμμετοχή του Συνεταιρισμού στη Γ.Σ. και Ε.Ε. (Δ.Σ)/ΕΠΟ,

β) Οργάνωση ΚΕΔ/ΕΠΟ.

6. Εξουσιοδότηση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για αναδιάρθρωση προσωπικού και παράλληλα αντίστοιχη περικοπή των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων του Συνεταιρισμού με τη συνδρομή της PWC – Ασφάλιση προσωπικού.

7. Kανονισμός μετακινήσεων διαιτητών.

8. Προκήρυξη Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού για τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού.

9. Διάφορα».

Να σημειωθεί ότι στη Γ.Σ. που θα προηγηθεί του Δ.Σ. θα απασχολήσει η «τροποποίηση “Σημείωσης 1” της Προκήρυξης Αγώνων Κατάταξης (Play-off) αγωνιστικής περιόδου 2016-17 σε συμμόρφωση με απόφαση άμεσης ισχύος της UEFA», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης