Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει το διαιτητικό δικαστήριο για τον αθλητισμό (CAS) την απόφαση του για την έφεση που κατέθεσε, τον περασμένο Αύγουστο, ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, κατά του αποκλεισμού των έξι ετών από το ποδόσφαιρο. Ο 80χρονος, που ήταν επικεφαλής της FIFA για 17 χρόνια μέχρι που παραιτήθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με τον τότε πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Η ποινή είχε επιβληθεί για τις παραβιάσεις ηθικής που σχετίζονται με την καταβολή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που έδωσε η FIFA στον Πλατινί με την έγκριση Μπλάτερ το 2011 για έργο που επιτέλεσε μια δεκαετία νωρίτερα. Και οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες, αρχικά δέχθηκαν τιμωρία απαγόρευσης για οκτώ χρόνια, που αργότερα μειώθηκε σε έξι από την επιτροπή εφέσεων της FIFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πλατινί έχει ήδη προσφύγει στο CAS, που απέρριψε την αίτησή του για απαλλαγή, αλλά μείωσε την απαγόρευση του σε τέσσερα χρόνια. Ο Μπλάτερ παραιτήθηκε εν μέσω της κρίσης διαφθοράς της FIFA μόλις τέσσερις ημέρες στο ξεκίνημα της πέμπτης θητεία του και περιμένει τώρα τη Δευτέρα την απόφαση του CAS, ελπίζοντας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης