Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στα χρονικά της Super League πέτυχε ο Ατρόμητος μέσα στην Τούμπα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, που επέδειξε τάσεις… αυτοκτονίας, χάνοντας μία νίκη, που έδειχνε δική του.

Πιο συγκεκριμένα οι Περιστεριώτες μολονότι βρέθηκαν να χάνουν με 3-1 από τον «δικέφαλο» του Βορρά στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς, παίρνοντας εν τέλει παλικαρίσια νίκη με 4-3 σκορ, σε ένα παιχνίδι απολαυστικό με επτά γκολ και αρκετές συγκινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ίβιτς προηγήθηκε 2-0 (3΄ Ροντρίγκες, 27΄ Κουλούρης) και 3-1 (69΄ Μυστακίδης), ωστόσο, οι Περιστεριώτες μείωσαν δύο φορές με τους Λε Ταλέκ (56΄) και Ούμπιδες (74΄πεν.) και στο 86΄ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Παπαδόπουλο για να έρθει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόνσο να δώσει τη… χαριστική βολή στους γηπεδούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 74′ αποβλήθηκε ο Κάνιας για τον ΠΑΟΚ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε τον αγώνα ο ΠΑΟΚ, o oποίος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3′, όταν από σέντρα του Πέλκα από τα δεξιά, ο Ροντρίγκεζ με κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου νίκησε τον Γκορμπούνοφ και έγραψε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να οργανωθεί και να βγει επιθετικά αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 27′ διπλασίασαν τα τέρματά τους με κοντινή προβολή του Κουλούρη, μετά από ασίστ του Ροντρίγκεζ.

Στο 30′ ο νεαρός επιθετικός θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το 3-0 αλλά το κοντινό πλασέ που έκανε έφυγε άστοχα πάνω από τα γκολπόστ του Γκορμπούνοφ,  ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, βλέποντας ωστόσο την μπάλα να χτυπά μετά από σουτ του στο δεξί δοκάρι του Ατρομήτο.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο και με τις αλλαγές του Κορακάκη έγινε πιο ουσιαστικός. Στο 56′ από σέντρα του Μπίτολο, ο Λε Ταλέκ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έστειλε  έπιασε την κεφαλιά και μείωσε σε 2-1, βάζοντας εκ νέου την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο 69’ ωστόσο ο ΠΑΟΚ πήρε αέρα δύο τερμάτων με σκόρερ τον Μυστακίδη και με το 3-1 έδειξε να έχει καθαρίσει το ματς. Οι παίκτες της ομάδας του Περιστεριού είχαν διαφορετική άποψη.

Στο 74΄ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι, που παραχώρησε ο Κάνιας αποκρούοντας με το χέρι την μπάλα επί  της γραμμής, με τον Ούμπιντες να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα».

Ο Ατρόμητος έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερο για την ισοφάριση που εν τέλει ήρθε στο 87΄ με τον νεοεισελθόντα Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος ευνοημένος από διαδοχικές κόντρες σε φάση αδράνειας της άμυνας του ΠΑΟΚ, με κοντινό γωνιακό σουτ έκανε το 3-3.

Όπως είναι φυσικό οι γηπεδούχοι είχαν παγώσει μ’ αυτήν την εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα γι΄ αυτούς. Κι αυτό γιατίστο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόνσο έκανε το 4-3 για την ομάδα του, βάζοντας την υπογραφή του στο παλικαρίσιο «διπλό» της στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4

Γκολ: 3′ Ροντρίγκες (ΠΑΟΚ), 27′ Κουλούρης (ΠΑΟΚ), 56′ Λε Ταλέκ (Aτρόμητος), 69′ Mυστακίδης (ΠΑΟΚ), 73′ πεν. Ούμπιντες (Ατρόμητος), 87′ Παπαδόπουλος (Ατρόμητος), Τόνσο (Ατρόμητος)

Κίτρινες: Τζαβέλλας, Μάτος, Κιβρακίδης

Κόκκινες: 73′ Κάνιας

Δοκάρια:
40′ Κουλούρης

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος (9′ λ.τ. Μπρκιτς)– Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς – Κάνιας, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (46′ Μυστακίδης), Πέλκας (69′ Σάκχοφ), Κάμπος – Κουλούρης

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης (46′ Κοντοές), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Μπάγκα, Ζησόπουλος (55′ Μπρίτο)– Ούμπιντες, Τόνσο, Λημνιός (82′ Παπαδόπουλος)– Λε Ταλέκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης