«Ανάσα ζωής» πήρε η Κέρκυρα, η οποία, στο ντεμπούτο του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της, επικράτησε 2-0 του Πλατανιά στο ντέρμπι ουραγών της 19ης αγωνιστικής της Super League και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα, μετά από επτά σερί ήττες (και συνολικά δέκα ματς χωρίς νίκη).

Ο Ροτζέριο Τουράμ πέτυχε και τα δύο γκολ των «Φαιάκων», στο 45+3΄ με πέναλτι και στο 75΄, «βυθίζοντας» την ομάδα των Χανίων, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και είχε την υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία.

Μετά το ημίωρο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά στάθηκαν άτυχοι σε δύο περιπτώσεις, αφού η κεφαλιά του Τουράμ στο 40΄ και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Επστάιν στο 45΄ σταμάτησαν στα δοκάρια.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «Φαιάκων» σε μία εναέρια σύγκρουση του Τουράμ με τον τερματοφύλακα Κλιάιτς και ο Βραζιλιάνος επιθετικός ευστόχησε, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κέρκυρα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 59΄, όταν ο Κλιάιτς απέκρουσε το σουτ του Επστάιν, κυρίως όμως στο 61΄, με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά να «βγάζει» πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Τουράμ.

Οι Χανιώτες όμως δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν απειλητικοί και στο 75΄ ο Παμλίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Στάμου, προσπάθησε να αποφύγει τον Κλιάιτς χωρίς να τα καταφέρει, αλλά ο Τουράμ που ακολουθούσε τη φάση δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-0 και να «κλειδώσει» την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Ο Πλατανιάς έμεινε και με δέκα παίκτες από το 81΄, λόγω αποβολής του Βάντερσον, και πλέον βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Κίτρινες: Μπαλάφας, Τουράμ, Σπίνουλας, Γεωργίου – Ενσικουλού, Βάντερσον, Μάλσα

Κόκκινες:
Βάντερσον (81΄, 2η κίτρινη)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Τουράμ, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ρόλε (78΄ Ζορμπάς), Ιωάννου, Μπαλάφας (73΄ Αρτυματάς), Επστάιν (69΄ Παμλίδης), Γρομητσάρης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Στάμου, Πετρόπουλος (88΄ Παπανικολάου), Καρυπίδης, Κοροβέσης (76΄ Γκρζέλτσακ), Δημούτσος, Ντουαλά (64΄ Στόιτσεφ), Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης