Σαν… σίφουνας πέρασε την Κυριακή από την Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας άνετα με 3-0 της ομώνυμης ομάδας, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Οι ασπρόμαυροι, οι οποίοι με αυτό το τρίποντο ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας (σ.σ.: τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Λαμία) προηγήθηκαν στο 23ο λεπτό με γκολ του Μάτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 57′ ο Κάμπος διπλασίασε τα τέρματά τους, ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Πέλκας στο 78ολ λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αν και ήταν απόλυτος κυρίαρχος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να φτάσει σε θέση βολής και, όταν το κατάφερε στο 14΄, ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Κουτζαβασίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λύση για τον «Δικέφαλο» ήρθε τελικά από «στημένη» μπάλα και τον… συνήθη ύποπτο, Λέο Μάτος, που σκόραρε στο 23΄ με κοντινή προβολή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κουτζαβασίλης έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Πέλκα, ενώ στο 28΄ ο Μαουρίτσιο σούταρε άσχημα από πλεονεκτική θέση.

Η Κέρκυρα είχε μία καλή στιγμή στο 38΄, με το σουτ του Ζορμπά λίγο έξω από την περιοχή να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια στο 45΄.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, αλλά ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» τη νίκη στο 57΄ με την… περίεργη σέντρα-σουτ του Τζάλμα Κάμπος από πολύ πλάγια αριστερά, που αιφνιδίασε τον Κουτζαβασίλη.

Σαφώς πιο άνετοι στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» το τρίτο γκολ στο 69΄ με καταπληκτικό βολέ του Πέλκα στην κίνηση, που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία, για να φτάσουν τελικά στο 0-3 με τον ίδιο παίκτη στο 78΄.

Ο Τουράμ έχασε στο 80΄ την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής για τους «Φαίακες», με τον Πασχαλάκη σε πρώτο χρόνο και τον Βαρέλα στη συνέχεια να κρατούν απαραβίαστη την εστία της ομάδας τους.

Η τελευταία αξιόλογη φάση στον αγώνα, σημειώθηκε στο 90ο λεπτό, όταν ο Μαουρίτσιο με εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι των «Φαιάκων».

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Γεωργίου, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Μυτίδης (59΄ Τουράμ), Κόντος (75΄ Γεωργακόπουλος), Αναστασίου, Ιωάννου, Ντιόγκο, Μπάουμαν (63΄ Ρόλε), Γρομητσάρης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Κάμπος (79΄ Μπίσεσβαρ), Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Λημνιός (59΄ Λημνιός), Κουλούρης (59΄ Πρίγιοβιτς), Πέλκας, Βιεϊρίνια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης