Η Ξάνθη πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού νίκησε στα «Πηγάδια» 2-1 τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο προηγήθηκε στο 6’ με τον Πετρόπουλο, όμως στο 29’ ο Λισγάρας και στο 33’ ο Κλέιτον πέτυχαν την ανατροπή για τους ακρίτες. Οι Κρητικοί αγωνίστηκαν από το 78’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζορτζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και επιβραβεύτηκε για την επιθετικότητα που έδειξε. Στο 2’ ο Ράζακ ανάγκασε τον Ζαρόπουλο σε επέμβαση, ενώ στο 6’ ο Πετρόπουλος με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Μιλιάζες άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι Κρητικοί οπισθοχώρησαν και έδωσαν στην Ξάνθη μέτρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα η ομάδα του Λουτσέσκου να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση και στη συνέχεια να προηγηθεί.

Αρχικά, στο 20’, ο Γουάλας σέντραρε, ο Λουσέρο έπιασε την φαλτσαριστή κεφαλιά, αλλά ο Λόρια έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 29′ ο Κλέιτον εκτέλεσε το φάουλ στην περιοχή και μετά από… περιπέτεια ο Λισγάρας με γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Το 2-1 έφερε την προσωπική σφραγίδα του Κλέιτον. Από τη σέντρα του Μπαξεβανίδη ο Καπετάνος έστρωσε στον Βραζιλιάνο, που έπιασε ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ και σκόραρε, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη κατέγραψε ευκαιρίες για να σκοράρει ένα ακόμα γκολ, ωστόσο το 2-1 δεν άλλαξε. Στο 46’ το σουτ του Σολτάνι πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Λόρια απέκρουσε το σουτ του Καπετάνου. Μάλιστα, ο κίπερ του ΟΦΗ στο 52’ μπλόκαρε και την κεφαλιά του Καπετάνου. Η καλύτερη στιγμή σημειώθηκε στο 61’, όταν ο Κλέιτον απέφυγε τον Τριποτσέρη και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 78’ ο Τζορτζ, που είχε μπει στο γήπεδο σαν αλλαγή στην αρχή του δευτέρου μέρους, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Ροβίθης στο 80’ με σουτ λίγο έλλειψε να νικήσει τον τερματοφύλακα Ζαρόπουλο. Μέχρι το τέλος το σκορ δεν άλλαξε και η Ξάνθη πανηγύρισε τη νίκη με 2-1.

Ξάνθη – ΟΦΗ 2-1 (Novasports 2)

Γκολ: 29′ Λισγάρας, 33′ Κλέιτον – 6′ Πετρόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Σολτάνι, Γουάλας, Κλέιτον, Παπαστεριανός, Ρούντι – Μερεμπασβίλι, Στάθης, Λόρια, Τζορτζ

Κόκκινες κάρτες: 78′ Τζορτζ

SKODA Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (63′ Ράνος), Φλίσκας, Βασιλακάκης (72′ Παπαστεριανός), Κλέιτον (88′ Ρούντι), Καπετάνος, Λισγάρας, Γούτας, Λουσέρο.

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (46′ Τζορτζ), Ράζακ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος (68′ Σίσιτς), Κουτσιανικούλης (59′ Ροβίθης), Απόνιο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης