Tο πολυπόθητο τρίποντο που θα της εξασφάλιζε την παραμονή στη Super League κυνηγούσε η Λάρισα απέναντι στην Ξάνθη, με τους «βυσσινί» να πετυχαίνουν, έστω και δύσκολα τον στόχο τους, στον αγώνα με τους Ακρίτες που διεξήχθη την Κυριακή στην AEL FC Arena, για την 29η αγωνιστικη.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Κάμπου, χάρη σε αριστουργηματική κεφαλιά του Αναστασόπουλου στο 24ο λεπτό, επιβλήθηκε με 1-0 της αντιπάλου της και ανανέωσε έτσι την παρουσία της στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν τους Ακρίτες και στο 24΄ κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ με έναν ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο, όταν στη σέντρα του Αγκάνοβιτς από αριστερά ο Αναστασόπουλος πετάχτηκε και με κεφαλιά-«δυναμίτη» νίκησε τον Ζίβκοβιτς.

Στο 30΄ ο Μπαξεβανίδης απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Ναζλίδη, ενώ στο 43΄ ο Αβραάμ ανάγκασε σε μεγάλη απόκρουση τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φτάσουν στο 1-1 στο 51΄, όταν ο Βασιλακάκης σέντραρε, ο Λάζιτς πλάσαρε και ο Θεοδωρόπουλος αποσόβησε την ισοφάριση, κρατώντας την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του, αφού στο 55΄ ο Αγκάνοβιτς έχασε το 2-0, όταν σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Ναβάρο, Μονιάκης – Γουάλας, Λισγάρας

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Φάρκας, Γκόλιας, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (63΄ Μονιάκης), Αβραάμ, Αγκάνοβιτς (88΄ Μασούρας), Φατιόν, Ντέλετιτς (90΄+4 Λαμπρόπουλος).

Ξάνθη (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (69΄ Φλίσκας), Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Πιτσέλι (25΄ Σολτάνι), Βασιλακάκης (69΄ Τριάδης), Λάζιτς, Γιουνές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης