Απέφυγε τις… κακοτοπιές η ΑΕΚ και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο κύπελλο (3ος όμιλος) με 2-0 επί της Λαμίας στη Ριζούπολη. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και τα γκολ πέτυχαν οι Χριστοδουλόπουλος (49΄ πέναλτι) και Μάνταλος (80΄).
 
Ο Χιμένεθ διαχειρίστηκε το ματς με εννέα αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Κυριακής (εναντίον του ίδιου αντιπάλου), καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καταλήγοντας σε ένα καθαρό 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Λιβάγια, Μπακασέτα.

Η Λαμία απείλησε άμεσα στο 8΄ με οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Φράγκου και στάθηκε καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία, δημιούργησε ευκαιρίες και άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε (από σπρώξιμο του Παπαργυρίου) και εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 49΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 80΄ ο Μάνταλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 παίρνοντας το «ριμπάουντ» από σουτ του Λιβάγια και απόκρουση του Πίτκα. Έτσι, η ΑΕΚ πήρε την τέταρτη διαδοχική νίκη της, βγάζοντας χωρίς απώλειες ένα «καυτό» δεκαήμερο πριν από το ντέρμπι με τους πρωταθλητές. Από τους παίκτες που πήραν ευκαιρίες, αυτός που την άρπαξε ήταν ο Ανταμ Τζανετόπουλος ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει αξιόλογο back up στο κέντρο της άμυνας.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Μακόλεϊ Κρισάντους, εναντίον της παλιάς του ομάδας. Μάλιστα και οι τρεις παίκτες που χρησιμοποίησε ως αλλαγή ο Τεννές, είναι πρώην «κιτρινόμαυροι»: ο «Μάκης», ο Ντ’Ακόλ και ο Βασιλαντωνόπουλος που είναι δανεικός από την ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Λιβάγια, Βινίσιους, Τζανετόπουλος – Αναστασόπουλος, Παπαργυρίου, Φράγκος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81΄ Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (69΄Αραούχο), Τσίστασον, Χριστοδουλόπουλος (61΄ Μάνταλος), Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65΄ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57΄ Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (63΄ Ντ’Ακόλ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης