Ο Παναθηναϊκός «έσβησε» την ποινή των 6 βαθμών με την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αφού μετά τη νίκη επί της Ξάνθης, επικράτησε και της Λαμίας στο ΟΑΚΑ με σκορ 3-1. Οι «πράσινοι» σκόραραν με τους Μπουζούκη (15’), Εμμανουηλίδη (70’) και Κουρμπέλη (88’ πεν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε προσωρινά στο 36’ ο Αντέτζο.

Ύστερα από ένα ανούσιο πρώτο τέταρτο, όπου οι Φθιώτες με πολύ είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στον αντίπαλο ως προς την κυκλοφορία της μπάλας, ο Παναθηναϊκός κατάφερε και άνοιξε το σκορ. Στο 15ο λεπτό ο Χατζηγιοβάννης «έστρωσε» έξω από την περιοχή και ο Μπουζούκης με αριστερό βολέ και την μπάλα να κοντράρει στον Αναστασιάδη, πέτυχε το δεύτερο τέρμα του σε ισάριθμες αγωνιστικές, καθώς ήταν σκόρερ και του «χρυσού τέρματος» στην Ξάνθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λαμία όμως έφερε το παιχνίδι στα «ίσα» πριν το ημίχρονο. Σε εκτέλεση φάουλ από τη δεξιά πλευρά ο Μπλάζιτς έκανε το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, η άμυνα του Παναθηναϊκού «έχασε» τον Αντέτζο κι εκείνος με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Διούδη για το 1-1.

Ο Δώνης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δύο μαζεμένες αλλαγές, ενώ μόλις στο 57΄ τις «έκλεισε» περνώντας τον Εμμανουηλίδη αντί του Μουνιέ. Ο 18χρονος έμελλε να αποδειχθεί η «χρυσή αλλαγή» και η απόλυτη δικαίωση του προπονητή του, αφού στο 70΄ πήρε την πάσα του Καμπετσή, που με την παρουσία του έδωσε ενέργεια στην επίθεση και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πέναλτι ο Κουρμπέλης στο 88ο λεπτό, με πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη από τον Αντέτζο. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Ολυμπιακό Στάδιο ως γηπεδούχος ύστερα από 6 χρόνια.


Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1 (ΕΡΤ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 15′ Μπουζούκης (Παναθηναϊκός), 36′ Αντέτζο (Λαμία), 70′ Εμμανουηλίδης (Παναθηναϊκός), 88′ πεν. Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός)
Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0 (15′ Μπουζούκης)
Παναθηναϊκός – Λαμία 1-1 (36′ Αντέτζο)

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-1 (70′ Εμμανουηλίδης)
Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1 (88′ πέναλτι Κουρμπέλης)

Κίτρινες κάρτες: Κολοβέτσιος, Στάικος – Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο

Κόκκινες κάρτες:


Παναθηναϊκός:
Διούδης, Κουλιμπαλί (46′ Γιόχανσον), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας (46′ Καμπετσής), Μαυρομμάτης, Στάικος, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57′ Εμμανουηλίδης).


Λαμία: Μελισσάς, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος (73′ Τσούκαλος), Μπλάζιτς, Δημούτσος (73′ Οσμάν), Βάντερσον, Καραγκούνης (55′ Μπουλούλης), Έπσταϊν, Μπαράλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης