Η Λάρισα επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο «AEL FC Arena» στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 3ο λεπτό ο Μιλοσάβλιεβιτς.
Το ματς διεκόπη προσωρινά στο 11ο λεπτό για περίπου τρία λεπτά, καθώς εκτός γηπέδου έγιναν επεισόδια και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική λόγω της χρήσης δακρυγόνων.
Η ΑΕΛ αν και προερχόταν από τρεις σερί ήττες, κατάφερε να βρεθεί από το ξεκίνημα στη θέση του οδηγού στο σκοράρισμα. Σχεδόν 180 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, ο Μιλοσάβιεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Χαντάκια και αλλάζοντας πορεία, κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Το γκολ αυτό έριξε το ρυθμό του αγώνα, αφού χαρακτηριστικά η επόμενη κλασσική ευκαιρία δημιουργήθηκε μόλις στο 61ο λεπτό, με τον Ντέλετιτς να αστοχεί μέσα από την περιοχή, κι ενώ είχε αποφύγει τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την βροχή που εμπόδιζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών ο αγώνας είχε ιδιαίτερη ένταση, με τις προσωπικές μονομαχίες να κλέβουν την παράσταση εις βάρος της ποιότητας. Χαρακτηριστικά ο διαιτητής έδειξε εννέα κίτρινες κάρτες, σε ένα γήπεδο που παρά την συνεχή βροχή, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μιας αναμέτρησης ομάδων Super League.

Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ, με την ΑΕΛ να συνεχίζει την παράδοση που την θέλει να μην έχει χάσει ποτέ εντός έδρας από τον Παναιτωλικό (8-3-0).

ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 3′ Μιλοσάβλιεβιτς

Κίτρινες κάρτες:
Καρανίκας, Πίτι, Μπάλλας, Κόεφ, Ζίζιτς – Μπαρμπόσα, Μαρινάκης, Μιχάι, Μανά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):
Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπάλλας (68′ Κόεφ), Φατιόν, Ντέλετιτς, Κούνιτς (90’+2′ Γρομητσάρης), Πίτι (75′ Μόρσι), Μιλοσάβλιεβιτς.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας):
Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας (70′ Λουσέρο), Τσοκάνης, Πάουλο, Έρικσον, Ντιας, Μάζουρεκ (78′ Μανά), Μπαρμπόσα (62′ Καμαρά), Μοράρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης