O Πανθρακικός αν και αγωνίστηκε με 10 παίκτες για περίπου ένα ημίχρονο στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, κατάφερε με γκολ του Ηλιάδη στο 87ο λεπτό να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο παιχνίδι του με τον Λεβαδειακό.

Το ακριτικό συγκρότημα, αν και αγωνιζόταν από το 52` με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τσιάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα έμεινε όρθιο απέναντι στους «πράσινους» που είχαν προηγηθεί στο 54′ με αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ το 54′ ο Μάντζιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Λεβαδειακός είχε την υπεροχή, τις φάσεις και τις ευκαιρίες, αλλά όχι και το γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 11ο λεπτό το σουτ του Ατζαγκούν έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, στο 26′ ο Μάντζιος σκόραρε αλλά υποδείχθηκε (λανθασμένα) σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 31′ από την κεφαλιά του Μπεν ο Αθανασιάδης έδιωξε την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο μακριά από την εστία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων ο οποίος ήταν σε εξαιρετική ημέρα τέσσερα λεπτά αργότερα έδειξε εκ νέου τα αντανακλαστικά του, λέγοντας «όχι» με εντυπωσιακή εκτίναξη στο μονοκόμματο σουτ του Μερεμπασβίλι.

Το… σφυροκόπημα από πλευράς Βοιωτών συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με πρώτη φάση στο 50ο λεπτό, όταν από το δυνατό σουτ του Μερεμπασβίλι, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό “Γ” της εστίας του Αθανασιάδη.

Ο Πανθρακικός απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 51ο λεπτό, με το σουτ του Χασομέρη να περνάει λίγο άουτ, για να έρθει η φάση του 52` όταν ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι.

Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μαρκάρισμα του Τσιάρα στον Μπεν, ενώ στη συγκεκριμένη φάση ο Τσιάρας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα ο Πανθρακικός να μείνει με 10 παίκτες.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μάντζιος βάζοντας μπροστά στο σκορ (1-0) την ομάδα του, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να διαφυλάξει το προβάδισμά της.

Ο Πανθρακικός έριξε την προειδοποιητική βολή στο 82′, όταν από λάθος γύρισμα του Γιάχιτς, ο Ίγκορ έκλεψε τη μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, με υπερπροσπάθεια και πέφτοντας στα πόδια του Βραζιλιάνου επιθετικού, έπιασε σταθερά την μπάλα σώζωντας την ομάδα του από βέβαιο κίνδυνο.

Πάντως η ομάδα της Κομοτηνής, που σημειωτέον εκτός έδρας έχει πάρει περισσότερους βαθμούς σε σχέση με το γήπεδό της, ισοφάρισε τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, όταν ο Ηλιάδης πήρε τις κόντρες και με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Τσιντώτα (1-1).

Κίτρινες: Μερεμπασβίλι, Μουλόπουλος – Τσιάρας, Χρήστου, Χασομέρης

Κόκκινες: Τσιάρας (52` δεύτερη κίτρινη)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης (69` Γιάχιτς), Τσουρίκοφ, Μπεν, Μεντί, Ατζαγκούν (62` Ντομοβτσίσκι), Μάγκας (66` Μουλόπουλος), Μάντζιος, Μερεμπασβίλι, Μαχαμάτ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μπαϊκαρά, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Χρήστου, Ηλιάδης (89` Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χασομέρης, Μουδούρογλου (58` Χαβίτο), Ίγκορ (90+5` Νικόλτσης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης