Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Μαρινάκης, τιμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (14/από τον Δήμο Πειραιά, στο δημοτικό θέατρο, για τα 90 χρόνια ιστορίας του «ερυθρόλευκου» συλλόγου.

Όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, η ομάδα, οι εκπρόσωποι από το μπάσκετ και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ενότητας και ισχύος για τη συνέχεια της πορείας του συλλόγου, με διακρίσεις και τίτλους σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού εκπροσώπησαν από πλευράς διοίκησης οι κκ. Βαγγέλης Μαρινάκης (είχε μαζί την σύζυγο του και τα τρία παιδιά του), Γιάννης Βρέντζος, Τάκης Αγραφιώτης, Θεόδωρος Γιαννίκος, Σάββας Θεοδωρίδης, Κώστας Καρδιασμένος, Κώστας Καραπαπάς, ενώ το παρών έδωσαν ο προπονητής της ομάδας Μάρκο Σίλβα και οι Σιόβας, Φορτούνης, Μανιάτης, Ιντέγε, Κασάμι, Ρομπέρτο, Φουστέρ και Ντομίνγκες.

Γιάννης Σφαιρόπουλος, Μίλαν Τόμιτς, Γιάννης Αθηναίου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Στρόμπερι και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ, Χρήστος Μπαφές εκπροσώπησαν το μπασκετικό τμήμα. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης ήταν εκεί, όπως και αθλητές των τμημάτων.

Το παρών έδωσαν και προπονητές και παίκτες από την Ακαδημία ποδοσφαίρου. Τάσος Μητρόπουλος, Αντώνης Νικοπολίδης, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ήταν επίσης εκεί, καθώς και παλαίμαχοι περασμένων δεκαετιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρήστος Φερεντίνος ήταν ο συντονιστής της βραδιάς, ενώ ο Γιάννης Μώραλης ήταν αυτός που πήρε πρώτος τον λόγο κάνοντας μια αναδρομή στα 16 χρόνια που υπηρέτησε τον Ολυμπιακό, αλλά και στους πρώτους 15 μήνες του ως Δήμαρχος Πειραιά.

Με την ομιλία του ο κ. Μαρινάκης ανέδειξε το όραμα που υπάρχει στη διοίκησή του για τη συνέχεια, ενώ με τις ατάκες του ο κ. Κόκκαλης πέρασε και μηνύματα σχετικά με τον κόσμο και την ανάγκη απόλυτης στήριξης σε μια ομάδα που εδώ και χρόνια κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φέρνει διεθνείς διακρίσεις.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν μεταξύ των βραβευθέντων και ως ο πλέον έμπειρος, είπε την ατάκα της βραδιάς, αναφερόμενος στο γεγονός ότι κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού δυσανασχέτησαν με την εικόνα της ομάδας στο τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό.

«Προχθές ο Ολυμπιακός είχε ένα αποτέλεσμα που δεν άρεσε πολύ στους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι στο τέλος του αγώνα, κατά κάποιο τρόπο, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με ορισμένα σφυρίγματα. Τα έχω ζήσει κι εγώ πολλές φορές αυτά. Θα ήθελα λοιπόν να απευθυνθώ σ’ αυτούς τους φιλάθλους.
Να τους ρωτήσω οι κακομοίρηδες οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων, που έχουν να πάρουν τόσα χρόνια πρωτάθλημα, θα έπρεπε να έρχονται με Καλάσνικοφ στα γήπεδα;».

Έγιναν επίσης και οι ακόλουθες βραβεύσεις: 

-Ο κ. Αντώνης Νικοπολίδης βράβευσε, αντί του Προέδρου των Βετεράνων, κ. Γιώργου Δαρίβα, στον οποίο έτυχε κάτι απρόοπτο, τρεις ζωντανούς θρύλους του Θρύλου. Ο λόγος για τους κ.κ. Κώστα Πολυχρονίου, Γιάννη Γκαϊτατζή και Ηλία Υφαντή.

-Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, κ. Σταύρος Ελληνιάδης, βράβευσε τον κ. Αργύρη Καμπούρη.

-Ο Δήμος Πειραιά διά του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Πέτρου Κόκκαλη, τίμησε τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κ. Λεωνίδα Θεοδωρακάκη.

-Ο γ.γ. του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κ. Νίκος Αγγελόπουλος, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μπάμπη Μουτσάτσο.

-Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και προπονητής, κ. Νίκος Γέμελος, βράβευσε την κα. Έλλη Ρουσσάκη.
 
-Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κ. Γιώργος Δαβάκης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Τάκη Βεντίκο.

-Ο Δήμος Πειραιά τίμησε και τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους το 2015. Το βραβείο παρέδωσε η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά και παγκόσμια πρωταθλήτρια, κα. Σταυρούλα Αντωνάκου, στην αρχηγό της ομάδας πόλο, κα. Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, εγκαινίασαν την έκθεση «ΚΟΚΚΙΝΟ» ενώ αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε ζωντανά στον τηλεμαραθώνιο της UNICEF όπου και ανακοίνωσε τη δική του προσφορά.





Επιμέλεια:Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης