Λίγες ημέρες μετά την ήττα-σοκ από τη Λάρισα ο Ολυμπιακός καλείται να ανασυνταχθεί και να κάνει νέο ξεκίνημα, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ (29/9) για τους ομίλους του Europa League κι ενώ ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Πάουλο Μπέντο, στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τους πρωταθλητές Κύπρου επισήμανε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παρουσιάσουν τη δυναμική τους στο ματς του Φαλήρου, διατρανώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει μάθει να δουλεύει υπό πίεση.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος προπονητής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πετύχει νίκες με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ και για το τι πρέπει να αποφύγει: «Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να έχουμε άποψη και να προβλέψουμε τι θα γίνει. Δεν γίνεται να συγκριθεί το ένα ματς με το άλλο. Το παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό και ο ΑΠΟΕΛ θα έχει άλλη προσέγγιση. Να δούμε το πλάνο μας και να το κάνουμε πράξη, οτιδήποτε και εάν γίνει μέσα στον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα καλά οργανωμένη που θα μας δυσκολέψει. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε υψηλό επίπεδο απόδοσης σε όλον τον αγώνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για το ότι δεν απέδωσε το 4-4-2 με τη Λάρισα και για το αν σκοπεύει να αλλάξει σύστημα: «Πιστεύω πως κατ’ αρχάς θα πρέπει να είμαστε πολύ διαφορετικοί κυρίως ως προς το δεύτερο μέρος με τη Λάρισα. Εκεί που είχαμε προβλήματα με τη δυναμική και την απόδοση. Όχι τόσο στο πρώτο. Αυτό πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Έχει σημασία η δυναμική μας. Δεν πιστεύουμε πως από το 4-4-2 έως το 4-2-3-1 πρέπει να υπάρχει διαφορά. Μπορούμε να κερδίσουμε και ματς με 4-4-2. Αυτό που έχει σημασία είναι η δυναμική, το υψηλό επίπεδο απόδοσης και ειδικά αύριο που πρέπει να έχουμε μία συγκεκριμένη ιδέα παιχνιδιού και να είμαστε πιστοί σε αυτό. Να δείχνουμε έναν χαρακτήρα στο παιχνίδι μας».

Για το αν νιώθει πίεση μετά την ήττα από τη Λάρισα: «Ποτέ δεν κατάφερα και ποτέ δεν θα το κάνω, να μη λειτουργώ δίχως πίεση. Στα 12 χρόνια καριέρας πάντα είχα πίεση. Λογικό αυτό που ρωτάτε. Μετά τις πέντε νίκες κάναμε μία ήττα και είναι λογικό αυτό που λέτε. Στο παιχνίδι χάσαμε από μία φάση στο τελευταίο λεπτό. Δεν αξίζαμε να χάσουμε, αλλά ούτε και να κερδίσουμε. Πρέπει, λοιπόν, να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό είναι το επάγγελμα του προπονητή».

Για το αν τον προβληματίζει πως στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν παίκτες που ξέρουν καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Δεν πιστεύω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το πιο σημαντικό να είμαστε πιστοί στην ιδέα και τη στρατηγική. Κάποιες φορές ξέρεις παραπάνω για τον αντίπαλο κι άλλες όχι. Αυτά δεν θα επηρεάσουν τον αγώνα. Εμείς θέλουμε να είμαστε πιστοί στην ιδέα παιχνιδιού και στο πλάνο και να σεβαστούμε τον ΑΠΟΕΛ όπως κάθε αντίπαλο. Επίσης, να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματά μας και να δούμε πώς δεν θα βγουν τα προτερήματα του ΑΠΟΕΛ».

Για το αν είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Ρομαό και αν σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει ως στόπερ:
«Άπαντες είναι έτοιμοι να προσφέρουν και έχει να κάνει με τη στρατηγική. Όλοι οι παίκτες που είναι στην αποστολή είναι πολύ καλά και έτοιμοι να βοηθήσουν. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον Ρομαό, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολλούς παίκτες. Ο Ρομαό, αν και μέσος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τη στρατηγική που θα επιλέξουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης