Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν σε 85 άτομα, για την υπόθεση των στημένων αγώνων ποδόσφαιρου του 2011, γνωστού και ως «koriopolis» όχι όμως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που απαλλάχθηκε των κατηγοριών του.

Το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε σήμερα βούλευμα με το οποίο ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για βαρύτατα κακουργήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, δωροληψία – δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσακογιάννης, ποδοσφαιριστές, προπονητές, μπούκερ και άλλοι παράγοντες.

Απαλλαγή Μαρινάκη

Όπως προαναφέραμε, το δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει για επιμέρους πράξεις κάποιους κατηγορούμενους, ενώ για άλλους παύει οριστικά την ποινική τους δίωξη. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγελης Μαρινάκης, ο οποίος απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία.

Όσο για τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και ο εισαγγελικός λειτουργός είχε προτείνει την απαλλαγή του. Συγκεκριμένα ανέφερε στο σκεπτικό του ο Π. Πούλιος ότι δεν προέκυψε σε βάρος του Β. Μαρινάκη κανέναν στοιχείο κατά η διάρκεια της έρευνας και έτσι «δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος αυτού οι αντικειμενικές υποστάσεις των διωκομένων πράξεων” (απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση, και δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, κατά συρροή)».

Επίσης το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει το χωρισμό της υπόθεσης αναφορικά με μερικότερες πράξεις για τον Αχ. Μπέο (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), Ι. Παπαδόπουλο και Αθαν. Ντότση (δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα για την περαιτέρω διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης. Τέλος, παύει οριστικά την ποινική δίωξη δύο κατηγορούμενων λόγω θανάτου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης